BgWoman Красота Митове за красотата

Митове за красотата

445
0

Децата трябва да се подстригват късо, за да им се сгъсти косата. После пък не я мийте в продължение на две седмици, за да се подхрани. А защо не й забъркаме и маска, която, леко запечена, успешно би ни свършила работа и за вечеря. Помните ли правилата за красота, с които всички сме израснали? Чували сме ги от мама, от баба, чели сме ги в списания, обсъждали сме ги с приятелки, но колко от тях са верни и колко – повтаряни с години митове.  Ето един кратък списък на митовете.

митове за красотата

Пиенето на много вода предпазва кожата от дехидратиране

Не съвсем. Мазнините в кожата ви са тези, които я поддържат хидратирана, а не наличието на вода. Напротив, пиенето на твърде много вода може да изсуши кожата ви. За добра хидратация използвайте продукти, съдържащи масла, които не предизвикват акне.

Само сухата кожа трябва да се овлажнява.

Абсолютно невярно! Всъщност, ако кожата ви е склонна към омазняване и не я хидратирате добре, само ще я направите още по-мазна: за да компенсира, кожата ще произвежда още повече мазнина, с която да се подхранва. За предпочитане в случая е вместо крем да ползвате лека формула за овлажняване, например гел.

100 разресвания за блестяща коса

Нарича се преразресване и в действителност води до нарушаване структурата на косъма и опадане в последствие. Вместо това, опитайте да разрешвате няколко пъти косата си вечер преди лягане, това ще разпредели равномерно мазнините на скалпа по косата ви през нощта.

Кръстосани крака – разширени вени

Разширените вени се получават при стоене прави.  Сядането, било то и с кръстосани крака, само може да ни предпази от тях.

Паста за зъби срещу акне

Кой не си е слагал паста за зъби върху неприятните пъпки? Агресиваната паста за зъби не само, че не ги лекува, но и може много да раздразни кожата и да задълбочи акнето.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here