BgWoman За дома Защо да заложим на олекотена завивка 4 сезона?

Защо да заложим на олекотена завивка 4 сезона?

171
0

олекотена завивка 4 сезонаИма много причини да заложим на олекотена завивка 4 сезона, вместо да купуваме две отделни, съответно за лятото и за зимата. В следващите редове ще изтъкнем някои от най-важните предимства на един такъв, всесезонен продукт, като приемем, че цената си остава най-сериозният аргумент, особено когато се касае за луксозните пухени завивки с естествен пълнеж.

Разумна инвестиция в продукт „всичко в едно”

С изключение на хората с неограничени финансови възможности, всички други потребители се опитват да намерят идеалното съотношение между качество и цена. Когато говорим за завивка от естествен гъши или патешки пух, нуждата да се намери универсално и удачно за всеки сезон решение е още по-голяма, защото, както знаем, тези изделия са с доста висока цена.

Изправени пред избора да закупим 2 – 3 спални завивки или една, която може да се използва цялата година, е логично да изберем втория вариант. Завивките тип 4 сезона са предназначени да се използват през пролетта, лятото, есента и зимата. На какво се дължи универсалното им приложение, обаче?

Завивката за всички годишни времена представлява комплект от две завивки с различна плътност на пълнежа, свързани посредством тик-так копчета. Завивките от комплекта имат различна дебелина, или по-точно казано грамаж на пълнежа. Едната е с летен пълнеж от 150г/кв.м, а другата с 200г/кв.м. – подходящ за по-топлите пролетни и есенни дни. Когато се съединят, се получава една плътна зимна олекотена завивка с тегло на пълнежа 350г/кв.м.

Възможност да си спестим пространство за съхранение

Ако живеете в малко жилище, със сигурност ви измъчва липсата на достатъчно място за съхранение на някои вещи. Завивките са едни от нещата, на които е нужно повече пространство, заради по-обемната им структура, независимо дали са от пух или със синтетични пълнежи.

Купувайки 4 сезона олекотена завивка, ще имате значително по-малко грижи със съхранението на спалното бельо. Когато отделите двете части на комплекта, което обикновено се случва през късната пролет, ще ви се налага да потърсите място само на едната част, която в сгънато състояние ще заема значително по-малко пространство, отколкото ако ви се налага да съхранявате един дебел зимен юрган.

Шанс да се насладим на едно луксозно усещане

Залагайки на качествена пухена завивка 4 сезона, получаваме редкия шанс да си подарим едно наистина луксозно усещане по време на сън. Завивките от естествен пух са идеалният пример в това отношение. Те са изключително леки и ефирни, но същевременно невероятно топли през зимата, и достатъчно проветриви и приятни в горещите летни нощи.

Препоръчваме да избирате много внимателно вида на изделието, защото някои видове пухено спално бельо причиняват кожни раздразнения и алергии. След като не ви се налага да купувате по няколко завивки за всеки от сезоните, можете да си позволите малко финансово разхищение. Повярвайте, няма да съжалявате ако инвестирате в качествен продукт.

Изберете изделие, чийто пълнеж включва микс от пух и фини перца, защото тези видове имат по-голяма плътност и създават по-комфортно усещане през студените нощи. За да избегнете алергиите, е важно да обърнете внимание и на калъфа на завивката.

Качественият текстил е класифициран като downproof, което означава, че не пропуска излизане на пълнежа навън. Многократно митият и стерилизиран пухен пълнеж също е гаранция, че са премахнати напълно остатъчния прах от оперението на птиците и възможните алергени.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here