BgWoman Интересно Кои аксесоари за домашни любимци трябва да си набавите?

Кои аксесоари за домашни любимци трябва да си набавите?

12
0

аксесоари за домашни любимциАко за първи път се заемате с отглеждането на домашен любимец, трябва да се подготвите за редица предизвикателства. Притежанието на куче или коте е преди всичко отговорност и след това удоволствие. Любовта на пухкавото четириного е основна причина да му осигурите грижите, от които то се нуждае. Важно е с каква храна ще го храните, колко често ще го извеждате и как ще поддържате личната му хигиена.

Подгответе се за сериозни финансови инвестиции. Ще трябва да вложите известна сума пари в набавянето на някои полезни аксесоари, предназначени специално за домашни любимци. Кои са те, ще разгледаме в следващите редове. Вие сами ще решите кой от изброените продукти ви е наистина нужен, в зависимост от вида и породата и нуждите на вашето животинче.

Приспособленията за поддържане доброто състояние на кучета и котки, които може би трябва да си набавите включват:

Тример за оформяне на козината

Дългокосместите породи кучета и котки се нуждаят от периодично намаляване на козинката. Особено важно е прическата на вашия приятел да се оформя през лятото, което ще спомогне за неговото охлаждане. Животните с дълга и гъста космена покривка страдат от горещините, като състоянието им може да се влоши в случай на топлинен шок. Подстригвайте козинката на животинчето поне веднъж в началото на този сезон.

За целта е необходимо да се снабдите със специален тример за подстригване на куче и котка. Тези машинки са доста по-различни от устройствата, предназначени за подстригване на хора. При тях нивото на шум и вибрации са сведени до възможния минимум, за да се намали стреса у животните при изпълнение на манипулацията. Изберете уред, захранван от батерия, защото животните не стоят дълго на едно място. Добре е да можете да се движите заедно с тях, за да завършите започнатото.

Съдове за храна и вода

Независимо дали гледате животното в двора на своята къща, или вътре в самото жилище, редно е да му подсигурите специални и персонални съдове за храна и вода. Те, както и тримерите са продукт, който ще се наложи да закупите еднократно, така че този разход си заслужава да бъде направен и то още в началото.

Специалните кучешки и котешки купички са с изцяло различна концепция от тази на съдовете, в които ние хората се храним. Дизайнът им е разработен така, че да стоят стабилно и неподвижно на пода. Течностите да не могат да се разлеят, а сухите храни да са достъпни и удобни за поемане от животните. В онлайн магазин Giga ще намерите чудесни силиконови купички за хранене.

Приспособления за безопасно транспортиране в автомобил

Свикнете с мисълта, че малкото животинче, с чието отглеждане се заемате, е като малко дете. Така, както бихте се погрижили за детето си, следва да се погрижите и за четириногия си приятел, когато планирате пътуване с автомобил. Кутиите за транспортиране са сигурно средство за защита на животните при пътуване, но за самите тях едва ли са най-комфортното решение.

В добрите магазини за аксесоари за домашни любимци ще намерите чудесни приспособления за безопасното им и удобно превозване в автомобил. Чантите тип кошара са едно чудесно приспособление за малките породи. Те са просторни, не държат животното затворено, но му осигуряват нужната стабилност по време на движение. Захващат се здраво към седалката на автомобила, на принцип, сходен с принципа на укрепване на детските столчета.

Източник:giga.bg

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here