BgWoman Отслабване Фитнес Протеинови добавки на прах

Протеинови добавки на прах

208
0

Протеинови добавки на прахПротеините на прах имат много важна роля, защото когато един културист не постига желаните резултати, използвайки само минерални соли, трябва да прибегне към тяхното използване. Те имат основна роля след тренировка, когато натоварените мускули имат спешна нужда от хранителни вещества за да се възстановят.

Много производители твърдят, че протеините, съдържащи се в добавките, се асимилират от организма много по-лесно, отколкото протеините, получени от храната. Единствената разлика между двата вида протеини наистина е само във времето за асимилиране от организма, което е в полза на добавката.

Съдържание

Серумните протеини на мляко на прах

Тези протеини имат биологична стойност 100. Серума се получава чрез пресичане на млякото, т.е. отделянето на извара от суроватка. Първата съдържа предимно казеин, а втората съдържа много протеини, аминокиселини, но също и умерени количества лактоза, мазнини и холестерол.

за пречистване на суроватка, от всички тези „вредни“ вещества има няколко много добри методи, като например микро и ултрафилтрация, получените протеини преминават през филтър, който действа като микроскопично сито, докато при ултрафилтрацията качеството е много по-добро.

Яйчен протеин на прах

Тези протеини са на пазара от най-дълго време. Имат добро качество и съдържат отличен набор от аминокиселини. Биологичната им стойност е 100. Те забавят изпразването на стомаха. Препоръчват се след тренировка, защото съдържат добри количества аргинин, който в комбинация с въглехидрати може да се увеличи допълнително нивата на инсулин (което е незаменимо за бързото възстановяване на мускулната тъкан).

Соев протеин на прах

Соевият протеин никога не е бил смятан за „заслужаващ внимание“ от занимаващите се с бодибилдинг, тъй като в него липсват някои незаменими аминокиселини. Но от няколко години на пазара се появи нов соев протеин. В действителност соевите протеини са с високо качество и притежават отлични състав на аминокиселини.

Те са особено богати на ВСАА и на глутамин, аминокиселини, важни за развитието на мускулите. Препоръчва се, когато е необходимо да се увеличи производството на хормона на щитовидната жлеза тироксин (Т4), което води до ускоряване на метаболизма. Така че по време на диета с ниско съдържание на калории, соевият протеин помага за намаляване на процента на телесните мазнини.

Казеин на прах

Казеин, както споменахме, е извара от суроватка, получена от разделянето. Биологичната й стойност е по-малко от 80. Създава чувство на ситост и се усвоява по-бавно, защото след поглъщането се превръща в желатин.

Протеинът казеин се усвоява много по-бавно, поради което трябва да се взема преди лягане, за да сведе до минимум нощният катаболизъм. Проучванията показват, че казеинът се абсорбира за 4-6 часа. Той носи значителен анаболен тласък (мускулен растеж) и се препоръчва, когато мускулите имат незабавна нужда, след тренировка или сутрин, когато се събудите.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here