BgWoman Интересно Как успешно да обедините дигитално съдържание и корпоративни подаръци?

Как успешно да обедините дигитално съдържание и корпоративни подаръци?

35
0

корпоративни подаръциПодаръците са неразделна част от нашия живот, като такива се разменят не само в семействата и между приятели. Още в древността владетелите са давали и получавали ценни дарове в знак на почит и добри отношения. Тази традиция днес е широко застъпена в бизнес средите, защото подаръкът, макар дребен и символичен, може да се окаже изключително полезен за имиджа и израстването на една компания.

Големите компании използват луксозни и оригинални корпоративни подаръци като част от рекламната си стратегия. Корпоративният подарък изисква финансови инвестиции, но това са важни инвестиции, имащи значително предимство пред други видове рекламни материали – банери, брошури и медийни реклами.

Съдържание

Как можете успешно да обедините дигиталния контент и корпоративния подарък?

Изборът на рекламни сувенири и особено на корпоративни подаръци е отговорна задача, която разумните ръководители поверяват в ръцете на добра рекламна агенция. Рекламните агенции с опит и изградено име в бизнес средите, каквато е агенция Вивати, знаят прекрасно, че подаръците за клиенти и сувенирите с лого трябва да бъдат не само интересни, но и практични. Колкото по-често се използват, толкова повече хора виждат логото на вашата компания и търговската ви марка.

Агенцията, специализираща в реклама, разполага с познанията и инструментите, с които да ви помогне да обедините цифровото съдържание на вашите реклами и подаръците. Цифровото пространство отваря нови врати в областта на корпоративните подаръци. Иновативните технологии ви позволяват да ги персонализирате и направите много по-ефективни.

Клиентите ви се нуждаят единствено от смартфон с интернет връзка, за да получават вашите персонални, разработени специално за всеки от тях послания. В следващите редове ще научим и онези от вас, които не са специалисти в областта на рекламата и маркетинга, как да дигитализирате корпоративните си подаръци.

Знайте своята целева аудитория

Преди да изберете подаръците, е необходимо да разберете кои са вашите потенциални клиенти, или казано на професионален жаргон – целева аудитория. Ако имате ясната идея коя възрастова, социална или друга група би купувала вашия продукт/услуга, ще ви бъде по-лесно да изберете подходящите рекламни продукти. Така ще повишите възвръщаемостта на инвестициите, защото рекламата поглъща един солиден капитал.

Важно е да знаете коя възрастова група има отношение към това, което предлагате. Можете да разделите целевата си аудитория също на мъже или жени. Представителите на двата пола ще се зарадват на различен вид сувенири – мъжете биха носили с радост бейзболни шапки с вашето лого, докато жените биха използвали чанти, включително качествени и стилни пазарски чанти. Не е лошо да знаете също какво конкурентите ви подаряват на своите клиенти.

Логистиката – дейност, с която агенциите се справят най-добре

Ключово значение за успеха на рекламната ви кампания има логистиката. Трябва да решите как да разпространявате рекламните си продукти, така че те да стигнат точно до целевата група потребители. Ще е нужно да знаете предварително очаквания обем на стоките, за да планирате правилно тяхната дистрибуция.

И накрая – задължително персонализирайте своите корпоративни подаръци. Уникалният контент ще поласкае вашите клиенти и ще им покаже, че са значими за вас. Един чудесен трик е да промените имейлите си въз основа на историята на покупките на всеки отделен клиент. Най-лесният начин да предизвикате усмивка на лицето на клиента си е като му подарите луксозен тефтер или чаша за кафе с неговото име при поредната му поръчка.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here