BgWoman Красота Бижута Осем неща, които трябва да знаем за Сваровски

Осем неща, които трябва да знаем за Сваровски

389
0
СваровскиКомпанията Сваровски създава своите стъклени съкровища с помощта на специална съставка, която имитаторите, колкото и да се стараят, не могат да дублират. Тази специална смес създава изключителния по рода си блясък, който не може да се постигне от други производители, колкото и да им се иска. Деликатният подбор на цветовата палитра е друго качество, което поставя Сваровските кристали в съвсем различна категория от останалите.

Но как точно да разберем дали кристалите, които купуваме са наистина Сваровски, като се има предвид колко много кристални бижута и елементи се предлагат на пазара? Как да разпознаем оригинала от една обикновена имитация?

Ето някои съвети, които могат да Ви помогнат да определите кои кристали са истински:

1. Когато се предлагат за продажба, кристалите Сваровски обикновено не са нанизани. Изключение правят перлите Сваровски, при които това е възможно.

2. Потърсете оригиналната опаковка Сваровски. Най-новите опаковки на насипните кристали са запечатани с автентична сребриста холограма с надпис “Сваровски кристали”.

3. Кристалите Сваровски са напълно еднакви. Тъй като те са машинно нарязани, всеки кристал е същия като останалите. Това означава, че височината, ширината и наклона са строго изчислени и няма разминавания. Една имитация в повечето случаи не може да постигне тази висококачествена прецизност.

4. Сваровски използва техника, която с удивителна точност реже всеки кристал. Според специалисти от компанията, рязането на кристалите е изключително сложна задача. Всяка посока на отразената светлина първо трябва да се изчислява чрез компютър, след това е да бъде създаден точен 3D модел, който от своя страна да се изпипа до съвършенство и едва тогава се пристъпва към сложните програми за контрол на режещите машини. Това е само част от технологията, която дава на всеки един кристал Сваровски неговия изключителен блясък.

5. Прецизното рязане на Сваровски позволява на всеки кристал да има своята пресечна точка, в която да се срещат лъчите на светлината, което се наблюдава много рядко в природата и се среща при диамантите.

6. В оригиналните кристали Сваровски няма замънености или драскотини, не се виждат несъвършенства. При имитаторите често ще попаднете на видими за окото недостатъци.

7. Когато погледнете навътре в кристала, няма да видите никакви мехурчета. Ако видите такива, значи пред Вас най-вероятно стои фалшив кристал.

8. Благодарение на своите специални стъклени съединения, Сваровските кристали ще бъдат много лесно разпознаваеми при сравнение с други кристали. Ако сравните кристал, за който сте сигурни, че е автентичен с друг, за който знаете, че не е , тогава ще разберете за какво става дума.

Съвет: Най-добре е да се купуват кристални бижута и кристални елементи само от реномирани магазини, за които е известно, че са дистрибутори на Сваровски. За съжаление, просто защото виждате някъде логото на компанията, това далеч не означава, че кристалите са истински.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here