BgWoman Красота Грим Спирала за очи – от какво се прави

Спирала за очи – от какво се прави

1273
0

спирала за очиСпиралата за мигли е един от най-често използваните гримове. Тя прави очите изразителни и отворени, като ги очертава и в същото време, издължава и удебелява миглите.

Спиралата съдържа вода, масла и восък, както и пигменти като железен оксид. Витамини, като про-витамин В5 за кондициониране, както и други химикали. С навлизането на зелената вълна в козметичния бранш производителите започнаха да експериментират с алтернативни по-естествени компоненти.

Могат да се използват различни масла, като например минерално, сусамово или евкалиптово. Най-добре е те да са органични. Могат да се добавят и ленено масло и ланолин. Тъй като миглите често влизат в съприкосновение с влага, производителите залагат на тежка основа като парафина, палмов восък или пчелен восък, който да задържи цвета върху миглите. Восъкът помага и за удължаването и удебеляването на миглите и с негова помощ те не слепват.

Внимание! Някои съставки на спиралата могат да бъдат алергени, а за много се смята, че могат да бъдат дори карцерогенни или токсични. Някои от потенциално опасните са (изписваме ги на английски, за да ги намерите по-лесно върху етикета) ethyl acrylate, lacquer и polypropylene. Дори ланолина и парафина могат да предизвикат алергична реакция.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here