BgWoman За дома Изработка на мебели по поръчка – полезни съвети за потребителите

Изработка на мебели по поръчка – полезни съвети за потребителите

58
0

Изработка на мебели по поръчкаВсе повече собственици на нови жилища или такива, нуждаещи се от основно преустройство, решават да не използват готовите мебелни продукти, предлагани на свободния пазар. Намирането на фирма, предлагаща изработка на мебели по поръчка обаче не е толкова просто, въпреки все по-широкото предлагане на такива услуги.

В следващите редове ще ви дадем няколко полезни съвети за намирането на добър мебелен производител, изработващ поръчково обзавеждане. Сами разбирате, че от избора ви зависи не само дали ще хвърлите голяма сума пари на вятъра, но и дали изобщо ще получите нещо срещу тях. Какво ще бъде това нещо също в важен въпрос.

Съдържание

Два основни критерия, от които да се ръководите

Когато избирате изпълнителя на своята поръчка за изработка на корпусна или друга мебел, е добре да се ръководите от следните два критерия – какво е качеството на неговите продукти и как се справя със спазването на договорените срокове. И докато малки забавяния по логистични причини са простими, то качеството е нещо, с което не бива да правите никакъв компромис.

Самата изработка трябва да се вмества в определените срокове, а крайният резултат да отговаря напълно на вашите изисквания и желания. Всеки детайл, различен от предварително договорения, ви дава правото да поискате рекламация или поне финансова компенсация. Най-добре е обаче да не се стига до там, затова отделете цялото възможно време и внимание на фирмата, на която ще възложите изработката на мебели.

В допълнение към тези критерии можете да определите нивото на надеждност на изпълнителя, като използвате следните съвети:

Съвет 1: Запознайте се с работата на производителя

Има няколко начина да намерите добра фирма, предлагаща изработка на мебели по поръчка, като само два от тях са надеждни. Единият е препоръка от познат / приятел, който е ползвал такава услуга и е останал доволен. Другият е лично да се запознаете с продуктите, изработвани от съответния майстор или фирма.

В случай че намерите производителя в интернет е желателно да прегледате внимателно сайта му. Запознайте се с условията, които предлага, като обърнете внимание дали са налични някои екстри, например доставка и монтаж на готовата мебел. Ако производителят предлага качество и най-вече оригинални дизайни, изготвени от него самия, той няма да пропусне възможността да се похвали с това. Снимки от завършени проекти в сайта на компанията са добър атестат.

Съвет 2: Не се задоволявайте с устни договорки – поискайте писмен договор

Когато общувате с мениджър на мебелна фабрика или собственик на малък бизнес, специализиран в производството на мебели по поръчка, трябва да оставите емоциите на заден план. Всяка дума от разговора трябва да бъде внимателно анализирана, а получената информация да бъде записана.

По време на разговора е необходимо да се установи възможност за сключване на договор, който да посочва следните моменти: време за производство, отговорност на производителя при неспазване на срока, гаранционен срок на експлоатация. Би трябвало да е възможно да се запознаете с материалите, с които ще се извършва производството на мебелите. Снимките в каталозите не дават представа за качеството на материалите, текстурата, цвета и т.н., затова е за предпочитане да ги видите и докоснете.

Съвет 3: не се отказвайте от допълнителни услуги

Желателно е да обърнете внимание на списъка с допълнителни услуги, предлагани от компанията, извършваща изработка на поръчкови мебели. Надеждните изпълнители винаги изпращат квалифициран служител за измерване на пространството, където ще бъде монтирана корпусната система. В повечето случаи операцията по измерване е безплатна.

В случай че има грешка в размера на мебелите дори със сантиметър системата няма да може да се впише правилно в определеното място. Също така вградените мебелни композиции няма да се поберат в ссъответната ниша. Ако потенциалният изпълнител на поръчката предложи да му предоставите сами размерите на желаните от вас мебелни продукти, сътрудничеството може да завърши с разочарование и за двете страни.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here