BgWoman Красота Грим Как да си гримираме очите?

Как да си гримираме очите?

1271
0

Очите са прозорец към света, а бих казала че е валидно и обратното твърдение!

Рамката на погледа-окото трябва да е добре гримирано, за да бъде погледът изразителен.

Внимателно трябва да избирате как да се гримирате, в зависимост от това дали се приготвяте за офиса, за среща с приятели, романтична вечеря или клуб.

как да гримираме очите

Общото при всички е миглите да бъдат по плътни и тъмни, а гримът да е подходящ за формата и цветът на окото.

Моливът за очи трябва да е достатъчно мек, за да не драска кожата на клепача и същевременно очертаната линия да е ясна. Откриването на подобен молив е строго индивидуално.

Обикновено при покупка пробваме молива върху страничната част на дланта, но от тази проба не може да стане ясно дали този молив е подходящ за нас, тъй като кожата на дланите е с различна повърхност и чувствителност в сравнение с кожата на клепача. Все пак, при тази проба сме наясно дали линията е достатъчно наситена или е твърде бледа. Дали моливът е мазен или сух.

Освен с молив, линията на клепача може да стане по-изразителна и с очна линия, която е течна. Тя може се открие с твърда или мека четка. По-опитните може да опитат и с мека четка, но ако за пръв път опитвате да си слагате очна линия, започнете с твърдата четка. Тя е по-лесна за употреба, тъй като наподобява на молив, с тази разлика, че има плътност и добре очертава окото.

Очният грим винаги се слага винаги на чиста кожа-сутрешно измиване на лицето и тоалетно мляко, като излишъкът се премахва с памучни тампони за грим.

Тъмните кръгове под очите се прикриват със специален коректор, но лично аз използвам следната процедура,без естествено да имам претенции, че ще бъде харесана от всички:

  1. Лицето си измивам единствено с шампоан-той измива меко и нямам усещане за сухота, както с останалите продукти, които съм използвала.
  2. Почистване с тоалетно мляко
  3. Намазвам кожата около очите с лек дневен крем
  4. Полагана на фон дьо тен само под и над клепача, така че да се покрият сенките. По този начин погледът става по отворен и кожата изсветлява.
  5. Полагане на фон дьо тен върху цялото лице
  6. Вместо стандартните тампончета за пудра, аз лично използвам голяма мека четка за руж, с която нанасям пудрата по цялото лице, като започвам с местата под и над очите. Така избягвам голямото натрупване на пудра около окото и появата на вида, като от напукан порцелан.
  7. Отново минавам със същата четка, но вече без да слагам пудра. Така всички излишъци се премахват и не изглеждам като прашасала и излязла от миналият век.

Продължавам със стандартно гримиране.

Нанасянена молив под и над миглите. В зависимост от цвета на косата и тена на лицето изберете подходящ молив. На руси дами черният молив е противопоказан-по-добре опитайте с кафяв молив. За драматичен ефект, естествено можете да ползвате черен молив, но бъдете по пестеливи с него, ако отивате на работа. Имайте предвид, че тъмни мигли и тъмен молив на долният клепач състарява. Съсредоточете се повече върху горният клепач. При дневен грим леко размажете линията, а за вечерта затъмнете и удебелете.

Можете да продължите с различни техники за гримирване на горния клепач-сенки, блестящи ефекти и прочие, които ще развием в някоя от следващите теми.

Завършете със спирала. Отново наблегнете на горните мигли, а долните само маркирайте веднъж, като наблягате на външният ъгъл на окото при по-кръгли очи и на средата-при дръпнати очи.

Спиралата се нанася лесно с въртеливи движения в рамките на 2-3 слоя. Трябва да се помни, че всеки слой спирала се прилага само след изсъхване на предишния.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here