BgWoman Красота RF лифтинг – процедурата, която непременно трябва да опитате

RF лифтинг – процедурата, която непременно трябва да опитате

58
0

RF лифтингОтпусната, бледа и повяхнала кожа – това виждат милиони жени по света, когато застанат пред огледалото. Решението на проблема обикновено се крие в лифтинга, но не всеки е готов (финансово и ментално) да се подложи на една сравнително сложна и болезнена операция с често съмнителен от естетическа гледна точка ефект. Алтернатива на естетическите корекции е козметичната процедура RF-лифтинг. На нея ще обърнем специално внимание в следващите редове.

Какво представлява манипулацията?

RF-лифтинг е модерна и доказано ефективна техника за подобряване състоянието на кожата на лицето и тялото. Прилага се не само в дерматологични кабинети, но и в множество салони за красота по света. Предвид факта, че сенсите са неинвазивни, безболезнени и абсолютно безопасни, те могат да се изпълняват в не-медицинска среда от всеки обучен специалист по разкрасяване.

Терапията дава много добри резултати при различните признаци на стареене, повдигайки и оформяйки младежкия контур на лицето. Провежда се посредством специален козметичен уред, който генерира радиочестотни вълни (Radio Frequensy), откъдето идва и наименованието на самата процедура – RF-лифтинг.

Лифтингът се провежда на базата на радиочестотна енергия, която притежава свойството да загрява тъканите и по този начинда стимулира субдермалното производство на колаген, за да се намали дълбочината на фините бръчки и повдигне отпусната кожа. Техниката индуцира тъканно ремоделиране и производство на нов колаген и еластин.

Процесът представлява напълно безрискова алтернатива на фейслифтинга и други козметични операции. RF лечението също така причинява апоптоза на мастните клетки, което води до намаляване на мастния слой в третираната зона. Още с първия сеанс се постига забележителен ефект, което прави процедурата особено търсена преди специални събития.

RF-лифтингът има лек избелващ и пилинг ефект, което означава, че  веднага след терапията кожата е по-чиста и диша по-добре. Радио вълните помагат на веществата, използвани при лечението, да достигнат до по-дълбоките дермални слоеве. Благодарение на гела, съдържащ колаген, еластин или хиалуронова киселина, използван при провеждане на процедурата, кожата остава добре овлажнена и подхранена.

Притокът на кръв се увеличава, вследствие на което кожата е по-гладка и по-сияйна. Процедурата не уврежда дори по-фината и чувствителна кожа, така че няма нужда от възстановителен период след нейното провеждане. Предвид факта, че терапията е напълно неинвазивна, липсва какъвто и да е риск за здравето или външния вид на клиента. Все пак препоръчваме тя да се прави от квалифициран специалист.

От значение е и качеството и ефективността на апарата, който ще бъде използван. Добрите козметични салони са оборудвани с най-новите професионални уреди за радио честотни процедури. Разнообразие от такива разработки всеки професионалист ще намери в онлайн магазин за козметично оборудване Alison.bg.

Кога и колко често може да се провежда процедурата?

RF-лифтингът би могъл да се използва не само за коригиране на вече възникнали състояния, но и като превенция за предотвратяване на образуването на бръчки от 25-годишна възраст. Няма горна граница. Ще почувствате лека топлина по време на манипулацията, което е изключително отпускащо и успокояващо. Някои дори заспиват. В отделни случаи затоплянето се усеща 2-3 часа след провеждане на подмладяващата процедура.

Радио вълните стимулират производството на собствен колаген който помага за връщане на младежкия тонус и вид на лицето. RF-лифтингът е подходящ за всички типове кожа и може да се извършва по всяко време на годината. Също така няма ограничение за броя на процедурите. Препоръчваме поне 1-2 цикъла от сеанси годишно и в зависимост от възрастта и състоянието на кожата – от 5 до 20 процедури 1-2 пъти седмично.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here