BgWoman Пътуване Почивка в планината – защото го заслужаваме

Почивка в планината – защото го заслужаваме

519
0

почивка в планинатаРабота, работа, работа, тичане, семейство, тук-там някой семинар или командировка и така динамично-забързано си минава животът. Всичко е супер до към 30-35г., може би, когато човек вече спира да бъде „на гребена на вълната“, започва да се уморява повече, динамиката вече да не му понася чак толкова леко, и да има нужда по-често да си дава почивка от напрегнатия живот.

При всеки е различно разбира се, но вярвам, ще се съгласите, че всеки човек заслужава поне една по-дълга почивка през годината и няколко по-малки през различните сезони. Да кажем, че покрай Коледа успяваме да си дадем някаква почивка, а през лятото отново поне за седмица-две успяваме да се откъснем от градската среда и да си починем подобаващо. Не чак толкова популярни обаче, са почивките през пролетта и есента. А всъщност точно по време на тези сезони най-често се обаждат хроничните болежки, човек се чувства по-уморен, появяват се сезонните афективни разстройства(есенна/пролетна депресия) и други.

Затова смятам, че всеки работещ на средна възраст трябва да си осигурява по една почивка и през тези сезони – може да е само за уикенда, ако не желаете или нямате възможност да отсъствате от работното място, но дори за толкова – бихте могли да се заредите, ако подберете правилната дестинация.

А най-правилната за тази цел според мен е планината! Изберете си някое от хилядите прекрасни и отдалечени местенца, отидете там и забравете за ежедневието си! Правете само неща, които ви разтоварват и ви карат да се чувствате добре, не се занимавайте с никакви монотонни и скучни дейности. Разходете се и усетете връзката си с природата, и се заредете.

Не можем да се оплачем от липса на планински курорти у нас, които са идеален вариант, особено ако сте ценители на лукса и спа-глезотиите. Но не се водете по тенденциите – изберете мястото, което ще подхожда най-много на вас – там, където наистина ще успеете да се отпуснете и прекарате добре.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here