BgWoman За дома Видове плочки за басейн

Видове плочки за басейн

497
0

Видове плочки за басейнКогато дойде време да избирате плочки за басейн, ще се удивите от огромното разнообразие от цветове и видове. Всяка плочка, било то от стъкло или порцелан, изглежда страхотно, но кои от тях са подходящи за Вашия басейн и кога трябва да пренебрегнете личните си предпочитания за сметка на качеството?

С какво се различават плочките за басейн от обикновените?

Всичко зависи най-вече от предназначението на басейните и техния дизайн. Преливниците, например, изискват извити плочки. Повечето басейни имат традицията да имитират морското дъно и да отразяват слънчевата светлина, затова и използват комбинация от стъкло, естествен камък, керамика и порцелан.

Големината е от значение

При басейните големите плочки лесно се напукват и чупят. Можете да ги използвате по краищата на басейна, но не и в средата.

Стъклени плочки

През последните години популярността на стъклените плочки продължава да нараства, въпреки че те са най-скъпият вариант на пазара. Стъклените плочки са направени от рециклирани материали и са най-издръжливият вариант, най-дълготрайният, именно защото структурата им не е пореста. Стъклото не се оцветява, има добра хидроизолация и е съвместимо с всяко лепило за плочки на пазара. Стъклените плочки подхождат идеално на басейните, тъй като придават на водата дълбочина и естетика, близка до живата природа.

Стъклените плочки се предлагат в малък, мозаечен формат. Голямото им предимство е, че могат да покрият извити повърхности. Дизайнерите имат възможността да смесват повече цветове или нюанси, създавайки всеки път нова, персонализирана схема. Всеки басейн е уникално произведение на изкуството. На пазара цените на стъклените плочки варират от най-евтините до най-скъпите, като главни качества са пигментацията и светлоотразителната им способност.

Каменни плочки

Ако искате да си направите свой собствен оазис в класически или средиземноморски стил, каменните плочки са идеалното решение. Естественият им вид и текстура ще Ви пренесат на напълно различно място – непознат остров, тропическа гора, усамотен водопад. Можете да завършите дизайна на басейна и с подходящи тропически растения на заден фон. Обичайно елементите на дизайна при каменните плочки включват флагстоун, шисти, травертин, пясъчник, гранит, базалт и други. За да избегнете отлепване, потърсете лепило за плочки, което ще може да издържи тежестта на камъка.

Керамични и порцеланови плочки

Керамичните и порцелановите плочки са основни елементи при довършителните работи на басейните. Обратно на стъклените плочки, те са рисувани ръчно и предлагат вълнуващи дизайни. Предлагат се и като мозайка. Някои видове имат и глазура, която ги приближава до стъклото.

Някои дизайнери обичат да смесват стъкло, камък, керамика и порцелан. С правилния баланс на цветове, текстура, мащаб и детайли на плочките може да се създаде красив и непрекъснат дизайн.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here