BgWoman Интересно Кое отличава едни магазини за подаръци от други

Кое отличава едни магазини за подаръци от други

12
0

Кое отличава едни магазини за подаръци от другиДнес във физическия свят и интернет пространството оперират огромен брой специализирани магазини за подаръци. Болшинството от тях работят изцяло в интернет пространството, където броят на купувачите е много по-голям. На база големия брой тематични търговски обекти, не можем да не си зададем въпроса по какво се различават магазините за подаръчни стоки? Нека разберем.

Къде оперира магазинът?

Има значение дали даден магазин има своя онлайн версия или действа изцяло и единствено във физическия свят. Може би във вашия квартал има едно малко магазинче, в което винаги можете да намирате уникални, ръчно изработени сувенири. Ако това е мястото, откъдето обикновено купувате подаръци, то критериите са ясни: вие сте открили своя сегмент.

За много хора е сложно да намират интересни и тематични подаръци по редица причини. Някои живеят в малки населени места, където предлагането е твърде оскъдно, а други просто нямат време или желание да обикалят по магазини. За тях най-добрият вариант са електронните магазини за подаръци.

Какъв вид подаръчни продукти предлага?

Подаръците са това, което получаваме даром по специален повод, така че категорично не можем да говорим за определен вид стоки. Някои от магазините са специализирани в изработка на уникални артикули за конкретни поводи, например торти от памперси и букети от бебешки дрешки.

Други предлагат луксозни сервизи и премиум клас подаръчни стоки, а трети са специализирани в продажбата на оригинални и нестандартни подаръци. От това, което искате да поднесете зависи от къде ще изберете да пазарувате. За вас дори най-изисканият магазин ще бъде неподходящ, в случай че искате да купите забавен и шегаджийски подарък за приятел.

За какъв тип хора е създаден магазинът?

Както физическите, така и електронните магазини за подаръци са насочени към конкретен тип потребители. Някои предпочитат да работят с ограничен кръг клиенти, които могат да си позволят твърде високите цени на техните продукти. Това са магазините предлагащи луксозни стоки или произведения на изкуството.

Други, предимно интернет сайтовете, са фокусирани върху клиентела с по-скромни финансови възможности. Те предлагат евтини подаръчни продукти и сувенири, които всеки може да си позволи. От цените на продуктите често зависи дали ще пазарувате от дадено място или не. След като сме определили вида на подаръка е логично да се фокусираме върху някаква цена.

Има и друг показател за посоката, в която се цели даден магазин – това са характерът и интересите на потребителя. Определени търговци работят предимно с хора, за които материалната стойност на предметите е най-важна. Други предпочитат да задоволят изискванията на хората със свободни души, които обичат да се забавляват.

Каква емоция създават продуктите?

Има подаръци, които са на пръв поглед възхитителни. Красотата на продукта кара рожденика да се почувства наистина специален, но на практика се оказва, че подаръкът е неизползваем. Красива скулптура, която не се вписва в стила на неговия дом или уред, какъвто новият му собственик не използва и няма намерение да започне да използва.

Някои магазини предлагат уникални и нестандартни подаръци, чиято задача е да накарат бъдещия им притежател да се разсмее от сърце. Малките шегаджийски подаръчета често са тези, които ценим най-високо, защото са избрани с идеята да ни създадат приятни емоции. Всъщност, важно е с какво чувство поднасяме и приемаме подаръците, а не как изглеждат, за какво служат и откъде са закупени.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here