BgWoman Красота Козметика Как да запазим аромата на парфюма си за по-дълго време?

Как да запазим аромата на парфюма си за по-дълго време?

689
0

марков парфюм

Нима има някой, който не иска да усеща аромата на любимия си парфюм цял ден? Ние определено искаме и ако желаете вашето специално ухание да ви съпътства от сутрин до вечер, значи сте попаднали на правилното място. Днес ще ви разкрием няколко малки тайни, с които да удължите „живота“ на парфюма си след нанасяне. Всяка една от техниките, които ви споделяме, са изпробвани и дават страхотни резултати.

Едно от най-важните неща е никога да не смесвате различни аромати! Ако искате уханието на луксозният парфюм, който току що сте си купили, да се носи след вас в продължения на часове, ви препоръчваме да не го комбиниране с други ухания. Избирайте лосиони за тяло от същата гама на луксозната парфюмерия или хидратант без аромат. При комбинирането на няколко продукта с различен аромат първо променяте аромата на неустоимото ухание, което сте нанесли върху кожата си, а след това го притъпявате, нанасяйки предварително лосион за тяло или рол-он дезодорант с друг аромат.

Не търкайте! Както казват хората: „Повториш ли една лъжа 5 пъти, тя става истина.“ Това напълно се отнася до мита, че след нанасяне на парфюм върху тялото, трябва да разтъркате, за да усетите аромата му по-добре. Типичен пример за това е как разтъркваме китките си, когато тестваме ново ухание. Това не само е мит, но и влияе неблагоприятно на дълготрайността на вашето любимо ухание. Когато потъркате мястото, което вече е парфюмирано, скоро след като сте нанесли благоуханието, отнемате част от луксозната опияняваща течност и трайността и намалява значително. Избягвайте да правите това поне час, след като сте нанесли парфюмното ухание по-кожата си, за да може то да се абсорбира достатъчно добре, а парфюмните нотки да ви съпътстват през целия ден.

Нанасяйте на правилните места. Макар че да нанасяте парфюм точно зад ушите си е най-популярният начин, има още места по тялото ни, по които ароматът остава часове наред. Това са предимно места със свивки по тялото ни, като например зад коляното, колкото и странно да ви звучи. Да впръскате аромата на любимия си марков парфюм в косата също е добро решение, но нанасяйте предимно в корените, тъй като част от състава на луксозната парфюмерия е спирт, а той уврежда косата по нейната дължина. На ключиците също се препоръчва нанасянето на парфюмен аромат. Така всеки, който се доближи до вас, бързо ще усеща неустоимото ухание, които сте избрали.

Избягвайте да нанасяте парфюм върху дрехи и бижута. Висококачествената, луксозна парфюмерия, в своята основа съдържа спирт, който вече споменахме и обаятелни, редки етерични масла. Силно вероятно е ако парфюмирате светла дреха с луксозен аромат, върху нея да се появи леко петно, в следствие на етеричните масла, които се съдържат в уханието. От друга страна, спиртът влия неблагоприятно върху бижутата, особено ако са сребърни. Тогава рискувате те да се окислят и потъмнеят.

Това са нашите малки трикове, с които поддържаме аромата на любимия си парфюм през целия ден. И за финал, ще ви разкрием още една малка тайна. Ако искате да се подсигурите, вземете малка опаковка от парфюма си (приблизително 15 мл.) и я приберете в чантата си. Когато усетите, че ароматът отминава, нанесете отново съвсем малко количество от парфюмното ухание и ще бъдете неотразими през целия ден.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here