BgWoman Интересно Как да запомним сънищата си ?

Как да запомним сънищата си ?

956
0

сънища

Както може би знаете ние забравяме по-голямата част от сънищата си. Искате ли да запомните някои от тях ? Интересно ли ви е какво сте сънували?

На първо място трябва да сте добре отпочинали. Човек трябва да е спал поне 8 часа, от които би трябвало да е сънувал между 45 минути и 1 час. Понякога ние сънуваме повече от няколко сънища, което усложнява процеса на запазване на спомени от сънищата ни.

Учени твърдят, че когато човек се събуди повреме на съня си той помни част от него, а когато се събуди от процеса на спане, най-вероятно няма да има никакъв спомен.

По-запалените хора, които искат да знаят с детаили какво сънуват си водят дневник на сънищата. Записвайки всички детаили, които помнят от съня си, после навъразвайки нещата, се опитват да разтълкуват сънищата си. Вероятно това е безмислено, защото вече всеки би могъл да си купи съновник и да прочете какво означават сънищата им.

За да запомните част от съня си, след като се събудите не мърдайте от позицията, в която сте се събудили, не мислете за дневните си задължения, а просто се съсредоточете върху съня си.

Замислете се върху всички настроения и емоции, които сте почувствали, това ще ви помогне да свържете детаилите оъ съня си.

Учени твърдят, че сънищата ни се появяват около 90 минути след като заспим. Така, че ако сте много заинтригувани може да си настроите аларма, която да ви събуди на периди кратни на 90, примерно 180 или 270 минути след като сте заспали. Това ще ви даде възможност да си спомните по-голяма част от съня.

Успех !

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here