BgWoman Красота Козметика Какво представляват етеричните масла за коса

Какво представляват етеричните масла за коса

794
0

етерични масла за косаВсяка една дама се стреми към това да изглежда възможно най-добре. Тя полага специални грижи както за своята коса, така и за лицето и ноктите си. Визията е плод на старанието, което изливаме в съвкупност с нашите усилия. Лицето и външния ни вид, като цяло, са огледало на нашата душевност. За това и нежната половина залага на продукти, съдържащи етерични масла за коса.

Видове и разнообразие при продуктите с етерични масла за коса

Огромно е разнообразието от продукти за коса, които в състава си съдържат тези чудодейни масла – шампоани, балсами, маски и какво ли още не. Различните смеси притежават и различно действие. Ще започнем от стимулиращите етерични масла за коса. Те успяват да стимулират клетъчния метаболизъм и растежа на нови клетки. Благодарение на тях, ние постигаме по-гъста и по-здрава коса за видимо кратко време.

От своя страна подхранващите осигуряват витамини на космените фолекули. Към тях спадат маслото от ракитник и морков. Те са изцяло безопасни, което позволява използването им в по-висока концентрация. Балансиращите са тези, които охлаждат и намалят възпаленията. Те са добър съюзник срещу борбата с косопада. Лавандулата е едно пълноценно балансиращо вещество, оказващо благоприятно състояние за кожата, косата и скалпа.

Домашни етерични продукти

Прекалените измами от страна на търговците, спрямо клиентите, ни направиха твърде предубедени, относно това, което закупуваме. Поради тази причина проявяваме мнителност по отношение на състава, на закупения от нас продукт. Тъй като дори и етикетът не може да ни убеди в противното, все повече от нас залагат на домашно приготвените етерични масла за коса.

Първото важно условие, когато „готвим“ своя балсам или маска, е той да бъде съхраняван в бутилка от тъмно стъкло. Отсипвайки от предварително подбраните масла, спрямо нашите нужди и предпочитания, ние приготвяме една вълшебна отвара, която да поправи нередностите, случващи се с нашата коса. След това доливаме от базовото масло и разклащаме добре, докато сместа не се превърне в добре хомогенизирана.

Основните продукти, използвани в грижата за косата

1. Чаеното дърво помага, когато имаме мазна кожа или пърхот

2. Мащерката е добър лечител срещу косопада

3. Розмаринът пък от своя страна стимулира съществено растежа на косата, като същевременно с това се бори срещу косопада

4. Морковеното семе притежава тонизиращо действие

5. Карамфилът успява да предизвика появата на нови косъмчета, като подобрява циркулацията. Той се използва единствено след като бъде силно концентриран

Съществуват още много на брой етерични масла за коса, които притежават редица благоприятни въздействия върху нас. Най-важното е да знаем как да ги прилагаме, в какви количества и колко често. А резултатът ще бъде на лице още след първата употреба. Притежавайки тези магични свойства, те успяват да допринесат за онази визия, към която се стремим.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here