BgWoman Пътуване Какви удобства предлагат луксозните хотели в Поморие на първа линия?

Какви удобства предлагат луксозните хотели в Поморие на първа линия?

85
0

хотели в Поморие на първа линияДа почиваш на българското Черноморие е не само логично, но често и по-комфортно, отколкото на каравана в Гърция за същите пари. Далновидните ни сънародници от години отсядат в луксозните хотели в Поморие на първа линия. Защо го правят ли? Защото там се наслаждават на всички удобства, от които съвременният човек се нуждае. Кои са именно тези удобства, ще разгледаме в следващите редове.

Изглед към морето – кой не иска да се събужда с такава гледка?

Всеки, който иска да вижда морето от прозореца и терасата на апартамента си, отсяда в хотел на първа линия на плажа. Гледката си заслужава и е логично да се доплати малко над стандартната цена за почивка в курортен комплекс, който я предлага. Ако през останалата част от годината виждате основно сгради, асфалт и бетон, е повече от оправдано през лятната си отпуска да предпочетете сините вълни на Черно море.

Няколко луксозни хотела, разположени в стария град и в покрайнините на Поморие, предлагат подобен разкош. Не всички те са петзвездни хотели, но всеки от тях е разположен в близост до морския бряг. Големите комплекси са построени на метри от плажа, където за гостите им са осигурени чадъри, шезлонги и специални атракции за децата.

СПА център и фитнес зала

Почти всеки от луксозните хотели в Поморие на първа линия до плажа разполага със собствен СПА център и фитнес зала. Курортистите, които отсядат в луксозен хотелски комплекс очакват да намерят там модерни СПА съоръжения като хидромасажна вана, сауна и парна баня. Като услуги летовниците най-често се отдават на лечебен, възстановяващ или разкрасяващ масаж.

Не липсват и козметични процедури за дамите. Маските и масажите на лице и тяло се изпълняват участието на екзотични съставки – вино, шоколад, роза и най-често с класическата поморийска луга. И понеже лятната ваканция е времето, когато сме силно изкушени от вкусната морска храна, фитнес залата се използва ежедневно от повечето почиващи в комплексите, разположени непосредствено на брега на морето.

Вкусна храна – закуски и вечери включени в цената на престоя

Отсядайки в по-малките семейни хотелчета в Поморие, гостите на града са задължени да се хранят в ресторантите и другите заведения за хранене, с които изобилства курорта. В това няма нищо лошо, защото храната почти навсякъде е изключително вкусно приготвена, а продуктите са винаги пресни. Така обаче почивката им излиза по-скъпо.

За семействата с деца е по-рентабилно да отседнат в някой от изисканите хотели в града, дори локацията им да не е на първа линия. Храненето в ресторант три пъти на ден + нощувка се равнява като цена на почивка в хотел 3 или 4 звезди, където най-важните хранения за деня са включени в пакета с услуги. Някои от хотелите с директен достъп до плажа предлагат и специално детско меню.

В заключение не бива да забравяме да споменем за качеството на обслужването. Когато сте гост на изискан курортен комплекс, към вас се отнасят с нужното уважение и коректност. В евтините хотели е твърде възможно да срещнете редица логистични проблеми, заради липсата на персонал или наличието на нискоквалифициран такъв. Да почиваш в хотел на първа линия е начин да се почувстваш наистина специален. Хотелиерите в Поморие определено знаят как да поглезят своите гости.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here