BgWoman Красота Козметика Дневен и нощен крем за лице

Дневен и нощен крем за лице

5946
0

нощен кремНезависимо на каква възраст е, всяка една жена се нуждае от перфектния за нея дневен и нощен крем за лице. Все по-често забързаното ежедневие си присвоява минутките ни за разкрасяване и ни лишава от възможността да отдадем необходимото внимание за нашата кожа. По нея най-бързо си проличават бръчките, причинени от стрес, лошо време, цигарен дим и други фактори. Така, че е задължително да се грижим подобаващо сутрин и вечер.

Свойствата на дневните продукти

Първото и най-важно правило е преди да пристъпим към грижата за нашето лице, е добре да измием ръцете си. След като почистим участъка, трябва да нанесем тънък слой от продукта, който подхранва и хидратира нашите епидермални тъкани, като ги предпазва от външни замърсители и множество микроби, носещи се във въздуха.

Продуктите за дневна грижа са разработени така, че да се носят под грима. Те притежават лека формула и попиват бързо. В повечето случаи не оставят мазни следи и служат като перфектна основа за фон дьо тен и друг вид декоративна козметика. Основната им функция е да поддържат максимално ниво на влага в епидермиса. Именно поради това включват хидратиращи съставки като алое вера, алфа хидрокси и хиалуронова киселина.

Действието на нощните продукти

Нощният крем за лице притежава формула, която съвсем не се доближава то този за дневна грижа. Той има възстановяваща и подхранваща функция. Неговата текстура е далеч по-наситена, тъй като през нощта кожата се нуждае от повече хранителни вещества, които е изгубила през светлата част на денонощието. Съдържа много повече витамини.

Основната му цел е да стимулира производството на колаген, който се справя с борбата срещу стареенето. За това и в състава му се съдържат колагени и протеини, както и витамини и хидратиращи агенти, понеже през нощта кожата губи огромно количество от своята влага. В следствие от по-тежката си формула, на сутринта се образува деликатен мазен слой, който е необходимо да се отстрани с помощта на хладка вода.

Коя грижа за нашето лице е по-важна – сутрин или вечер?

Дали ще използваме дневен или нощен продукт за нашата кожа е изцяло лично решение. В зависимост от това в каква възраст се намираме и какъв тип епидермис притежаваме, можем да направим възможно най-рентабилния избор. Ако не страдаме от прекалено изсушаване, е достатъчно да включваме в грижите единствено дневен крем за лице.

В случай, че имаме прекалено суха кожа, е подходящо да съчетаваме и двата продукта, с цел оптимален резултат. Разкрасяващия ритуал е задължителен, ако се целим и стремим към съвършена и добре поддържана визия, която да ни дава повод за усмивки, самочувствие и самоувереност.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here