BgWoman Интересно Тайните на рент-а-кар

Тайните на рент-а-кар

555
0

коли под наемИскате ли да наемете автомобил при следващото си пътуване? Експертите казват, че при първите пъти, в които правите това много неща ще ви изненадат. С времето можете да се научите как да се ориентирате по-добре в обстановката, но все пак бъдете предпазливи за следните няколко неща

Сравнете офертите в няколко различни уебсайта…

Преди да наемете автомобил от дадена рент-а-кар агенция, задължително разглеждайте предложенията на конкуренцията. Много често хора споделят, че са наели кола от първата или втора агенция, която открият в интернет, след което се е оказало, че е имало не една или две много по-изгодни възможности.

Причината за тази заблуда е, че мнозина пропускат да сравнят тарифите, а разликите от една до друга фирма понякога могат да са фрапантни. Най-интересното от всичко е, че при сравняването можете да откриете не само по-ниски цени, но и много по-добро качество.

Когато сте разгледали предложенията на 5 – 10 фирми за отдаване на автомобили под наем можете да се върнете на онази, която се е откроила най-много на фона на останалите. Така можете да сте спокойни, че няма да се окажете с най-скъпия автомобил по погрешка.

Внимавайте с размерите на автомобилите…

Това може и да ви се струва много безсмислено, но ако сте запознати с начина, по който процедират масово агенциите за отдаване на коли под наем ще видите, че размерът на автомобила е сред най-важните ценообразуващи фактори.

Обикновено малките автомобили са на доста по-добри цени, да не говорим, че с тях се пътува по-лесно и удобно в натоварена градска среда. Освен това, откриването на парко места също значително ще ви улесни.

От друга страна, големите автомобили често са като слон в стъкларски магазин – изглеждат мощни, но е много по-трудно да преминете с тях през изнервящия градски трафик, както и да намерите място за паркиране. Да не говорим за това, че с големите автомобили е много по-лесно да попаднете в задръстване.

Думата “лукс” е знак за висока цена…

Когато видите някъде продукт да се рекламира като “лукс” или “супер лукс”, то това е знак, че от агенцията ще приготвят доста солена сметка за вас. Ако искате да се разминете по-евтино, вие трябва да избягвате тази дума. Разбира се, ако ви се харчат пари без покритие, тогава изборът е във вашите ръце.

Внимавайте с километража…

Когато наемате автомобил имайте предвид, че рент-а-кар компаниите често скриват от вас много допълнителни и в същото време важни детайли. Един от тях е километражът. Повечето агенции имат ясни правила за това колко километра можете да навъртите на ден и кога трябва да се плаща допълнително. Това може и да ви се струва дребен детайл, но може да промени крайната цена на услугата отвъд вашите очаквания.

От къде ще вземете колата и къде ще я оставите?

Това е друг важен момент в света на рент-а-кар. На практика, вие може би ще трябва да платите не малко към очакваната сума ако се наложи колата да бъде наета или ставена на място различно от офиса на фирмата. Това може в някои случаи да струва сравнително малко, но не рядко може да се окаже доста неизгодно.

Който наема – той кара…

Интересна подробност, с която трябва да сте на ясно е, че който наема автомобил само той и никой друг е оторизиран да шофира. Ако имате намерение да пътувате с други хора и ако смятате да се редувате с тях, това трябва да бъде уточнено в договора, който сключвате с агенцията.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here