BgWoman Красота 10 правила за (без)проблемна кожа около очите

10 правила за (без)проблемна кожа около очите

514
0

Всички знаем, че кожата около очите е тънка и суха. Бръчките там се появяват преди всички останали. Понякога обикновеният крем не е достатъчен, за да поддържа тонуса й. На помощ идва комплексният подход, състоящ се от определени действия и продукти. За блестящ поглед и млада, еластична кожа около очите е достатъчно спазването на няколко правила.

Защитете се от слънцето

Тънката и крайно чувствителна кожа около очите непременнокожа около очите трябва да се защити от ултравиолетовите лъчи. И не само през лятото – слънчеви дни има и в най-студанат зима. Не забравяйте да носите слънчеви очила. Избирайте максимално широки модели със защита „UV 400″. А слънцезащитният крем се нанася половин час преди излизане.

Използвайте средства с антиоксиданти

Всяка сутрин започвайте своята грижа за кожата около очите с крем, в който се съдържа максимално количество антиоксиданти. Те защитават деликатната зона от вредното въздействие на слънцето и околната среда. Антиоксидантите са безценно оръжие в борбата с преждевременното състаряване: те блокират свободните радикали, отговорни за появата на бръчки и загубата на еластичност.

Използвайте нощни кремове с ретинол

Ретинолът способства за производството на колаген и намалява видимите бръчки. Нощният крем задължително трябва да бъде в непрозрачна опаковка, защото под въздействието на слънчевите лъчи ретинолът се разрушава. Козметичните средства, съдържащи комбинация от витамин С и ретинол премахват тъмните кръгове под очите.

Спете правилно

За да предовратите образуването на торбички под очите понякога е достатъчно да смените възглавнцита. Високото положение на главата по време на сън предпазва от подпухване.

Използвайте крема правилно

Ако за лицето козметиците препоръчват нанасянето на обилен слой крем, за зоната под очите е необходимо малко количество. В противен случай на сутринта ще изглеждат подпухнали.

Избирайте кремове с лифтинг ефект

След 30-те най-подходящ за околоочната област е лифтинт кремът. Той не само задейства механизма за обновяване на клетките, но и заглажда бръчките.

Използвайте филтри

Когато трябва да изглеждате безупречно, използвайте филтри. Те притежават моментален ефект, заглаждайки дори най-дълбоките бръчки. Филтрите могат да се нанасят на цялото лице, включително областта около очите. Най-добре е това да стане преди нанасянето на тоналното средство. Така докато не свалите грима, лицето ви ще изглежда опънато и по-младо.

Не забравяйте коректора

Текстурата на коректора е по-плътна от тази на тоналния крем, а повечето оттенъци са предназначени да скриват кръговете под очите. В състава му влизат светлоотразителни частици, благодарение на които кожата придобива здрав блясък.

Правилен макиаж на очите

Безсънната нощ, сълзите и дългите часове пред компютъра правят очите подпухнали и зачервени. За да скриете този проблем, подбирайте грамотно палитрата на сенките. Откажете се от ярките или перлени нюанси за сметка на матовите. Заложете на бежов оттенък, два тона по-тъмен от естествения цвят на кожата ви. Нанесете сенки както на горния, така и на долния клепач – това ще скрие подпухналостта и неутрализира зачервяването на очите.

Съхранявайте крема на хладно

Оптималният вариант е сухо, тъмно помещение със стайна температура. Изключение правят кремовете за очи – те трябва да се съхраняват на студено, например в хладилника. Хладният крем, нанесен под очите, действа като незабавен лифтинг, освежавайки и стягайки деликатната кожа.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here