BgWoman Взаимоотношения Любов 7 начина да се справим с влюбване в колега

7 начина да се справим с влюбване в колега

1237
0
Влюбванията могат да се случат навсякъде – включително и в офиса. Това обаче понякога може да създаде проблеми поради много причини. Има толкова много неща, които да се вземат предвид. В тази статия ще разгледаме някои техники, които могат да ви дадат идея как да се справите със ситуацията.

1. Бъдете професионалисти

влюбване в колегаВъпреки случващото се, опитайте се да бъдете професионалисти на работното си място. Ако започнете да се държите непрофесионално, тогава нещата могат да се влошат доста бързо. Ако обаче продължите да си спазвате задълженията няма да загубите перспектива за нещата и най-важното – ще задържите работата си. Това е от изключително значение ако не искате обекта на вашите чувства да се досети какво мислите.

2. Не го/я оставяйте да ви се качи на главата

Някой хора биха имали огромно желание да се възползват от чувствата си. Да искаш да се харесаш на любимия е естествена реакция и затова може да имате пориви да купите обяд или кафе за обекта на вашите чувства и.т.н. Може да се окаже, че отсрещния само се възползва от вас, без да споделя чувствата ви.

3. Гледайте по правилния начин

Избягвайте да гледате замечтано обекта на вашите чувства, защото това ще ви разкрие. Освен това, да зяпаш някой така е доста непрофесионално и може да ви навлече проблеми.

4. Не губете връзка с реалността

Когато се влюбите в някого, не е изключено да започнете да фантазирате и да се мечтаете. Не е и изключено да почнете да обърквате тези фантазии с реалността, особено ако работите с обекта на въпросните фантазии – в крайна сметка прекарвате толкова много време заедно. Важно е обаче, да сте здраво стъпили на земята. Дръжте фантазиите си далеч от професионалния си живот.

5. Бъдете реалисти

Какво е отношението на компанията, за която работите към романсите в офиса? Дали обекта на вашето влюбване споделя вашите чувства? Има ли някакъв шанс за започване на връзка? Не позволявайте чувствата да надделеят над здравата логика.

6. Запазете хладнокръвие

Трябва да действате хладнокръвно и сдържано. Не изпадайте в крайности. Ако трябва се преструвайте, че изобщо не сте се влюбили, особено ако трябва да поддържате нещата на професионално ниво.

7. Преценете последствията

Ако наистина мислите, че желаете да започнете подобна връзка, трябва да помислите и за последствията. Ще заплаши ли това вашата работа? Какво ще се случи ако скъсате? Замислете се какви ще са условията за работа по време и евентуално след приключване на подобна връзка. Ако минусите са повече от плюсовете, просто оставете тези фантазии настрани, далеч от професионалните ви задължения.

Понякога романсите в офиса са успешни, но ако не са, може да стане доста неприятно дори и да не сте искали да се получава така. Тези неща се случват така или иначе, но съвсем не е като по филмите.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here