BgWoman Красота Да или Не на високите токчета?

Да или Не на високите токчета?

457
0

С настъпването на лятото, ни се иска да се поразголим, да сложим високите токчета и да потропаме по паветата….да изпием по един и повече коктейли с приятелки и да се смеем до припадък. Звучи примамващо, нали? Има един малък проблем, а именно високите токове, с които иначе изглеждаме зашеметяващо, обаятелни и супер секси. Само че, когато се приберем у дома, краката ни пулсират и ни се иска никога да не бяхме слагали онези „готините” нови обувки. Според учените високите токове причиняват както болки в стъпалата, така със страшна сила увреждат гърба.

високи токчета

И в това има доза истина. Аз самата след цял ден на висок ток, усещам болки в гръбначния си стълб и кръста. И съм убедена, че повечето от нас се чувстват точно така. Въпросът е заслужава ли си цената този вид сексапил?

Лекарите твърдят, че до 80 на сто от жените се сблъскват с различни заболявания на стъпалата заради пристрастието си към високите обувки. Тогава трябва да намерим компромисен вариант, чрез който да съхраним здравето си, защото след години ще се чудим защо физически не се чувстваме добре. Дори смея да твърдя, че голяма част по-възрастните жени едва ли могат да си отговорят на въпроса защо изпитват толкова болки в гърба.

Знаете ли кое е най-странно?- според проучване 75 на сто от мъжете въобще не обръщат внимание на обувките на дамите. Изводът какъв е?, че хем носим високи токове, хем не ни обръщат внимание. Е, разбира се тук настъпва моментът да кажем, че в крайна сметка обувките ни са важна част от тоалета. И пак настъпва дилема: да бъдем модерни и секси или да съхраним здравето си? В такъв случай нека направим носенето на по-високи обувки в приятно изживяване. Препоръчително е да слагаме специални стелки, които да са изработени по стъпалото ни, така че да го предпазват. Вече дори има стелки, които са подходящи за сандалите, така че да не личат. От друга страна- мили дами, нека не прекаляваме- НЕ на 12-см токчета!!!

А сега е време за парти, грабвайте най-хубавите си обувки и се забавлявайте!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here