BgWoman Интересно Живот за телата ни след смъртта

Живот за телата ни след смъртта

632
0

мумияСценарий Номер 1 : Мумия!

Как мислите, къде да се дянали древните египетски мумии? Европейците и жителите на Изтока с векове разхищавали египетските гробове и превръщали мумиите в евтина стока. Например през 16 в. френският крал Франсис I всеки ден изяждал по една щипка прах от мумия … смятал, че това ще му даде сили.

През 19 в. сред богатите хора било популярно да си правят партита със събличане на мумии, след гаврата с труп следвал коктейл с вкусни мезета. За жалост малко от нас са египетски фараони, бащата на пролетариата е само един, така че този сценарий е само за краен случай.

Сценарий Номер 2 : Да пътешестваш по света като част от изложба!

Гюнер фон Хагенс организирал скандална изложба „ Светът на тялото” – това била изложба на човешки тела и техните части. Фон Хагенс има документално потвърждение, че всички тела на хора, участващи в изложбата са били доброволно пожертвани… Тоест пари от тая работа едва ли могат да се изкарат, но пък ще видиш свят … ако някой се сети да ти отваря очите.

Сценарий Номер 3 : Да станеш енергиен източник.

Кремирането изисква голямо количество енергия, при това топлината от горенето на трупове се хаби. Някои европейски крематориуми са намерили решение на проблема. Вместо да оставят газовете, отделяни при кремацията да излизат през комина, те ги използват за отопление на къщи. От 1997 г. в шведския град Хелсинборг местните крематориуми дават 10% от топлото по домовете.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here