BgWoman Красота Мода Дамски обувки на платформа – вечният конкурент на токчето

Дамски обувки на платформа – вечният конкурент на токчето

940
0

дамски обувки на платформа

Основен акцент при актуалните за зима 2017-2018 г дамските обувки е платформата или силно изразеният ток. Препоръчителната за всеки тип стъпало дебела подметка присъства в почти всички дизайнерски колекции, усъвършенствана чрез модерни производствени технологии, а характерната за сезона ярка и екстравагантна украса не пренебрегва и тази зона на обувките, продължавайки тенденцията от миналата зима . Модерният ток ( стилето, дебел ток ) и издигнатата платформа, проектирани в интересни футуристични форми, подходящи повече за изложба на абстрактното изкуство, все още са изключително актуални, а повечето известни брандове украсяват задната част на обувката с богат набор от декоративни мотиви- рисуван принт, блестящи камъчета, дантела, пухкава кожа, апликация, метални рокерски акцент и др.

Всяка екстравагантна идея е добре дошла в тазгодишната експлозия от цветове, материи и бижута, проектирани върху… обувките. Блестящата украса обаче не винаги се съчетава с комфортен дизайн и дамите със здравословни особености на стъпалото, както и всеки потребител, който цени комфорта си, трябва да предпочетат боти и ботуши на платформа- те отстъпват по елегантност на стилето токчетата, но са прекрасен избор за всеки динамичен ден с активно движение. Здравословната за стъпалото височина на подметката е около 2.5 см, а моделите на прекалено издигната платформа ( над 5 см. ) не се препоръчват за непрекъснато носене, особено при дами с наднормено тегло или вродена деформация на свода.

За почитателките на платформите 

Разнообразни модели дамски обувки на платформа се носят във всеки годишен сезон и при почти всеки повод. Повдигнатата задна част се прилата във всеки стил обувки, изработва се от разнообразни материали, а по-високите платформи дори стават причина за изобретяването на модерни шокабсорбиращи стелки ( Touch It, Soft Foam, Antistress технология), които разпределят правилно натоварването върху стъпалото и омекотяват всяко движение. Моделите с платформа над 5 см. са разумно и здравословно решение единствено при включване на тези технологични методи. Опитът с нискокачествени дамски обувки на платформа най- лесно ще ви убеди в предимствата на дизайнерските обувни технологии, особено ако измъчите стъпалата си с целодневно носене. Страхотна идея за максимално удобство са популярните отскоро флатформи-обувки с напълно равна подметка, при която стъпалото не заема неестествено повдигната позиция. Обикновено се срещат при спортни модели кецове, маратонки и летни обувки, и се очаква трайното им задържане в модните колекции.

Колкото и да се популяризира елегантността на платформата, знаете, че тя просто не е  успешен заместител на класическият тънък ток. Действително, дизайнерските модели на платформа са с изключително стилна визия, но тя никога няма да е напълно подходяща за строго официално събитие. За сметка на това, тези обувки са прекрасно решение за всеки друг момент- работен ден в офиса, спорт, разходка, кратка екскурзия или дълъг планински преход, лятна плажна и парти обувка, а зимните модели все още се проектират според класическото твърдение, че дебелината на подметката е правопропорционална на предпазните срещу студа свойства. Актуалните тенденции позволяват любителките на дамски обувки на платформа да ги носят във всеки сезон от годината- рядко се е наблюдавала такава активност в производството на този дизайн, както през последните няколко години. С оглед на модните предпочитания, скоро няма да е изненадващо дори и ако високата подметка си присвои класическите функции на негово величество тънкият висок ток. 

Предложенията на магазин “ Kompass “

Посетителите на сайта ни ще открият подходящите за всеки сезон и дейност дамски обувки на платформа, продукт на най-популярните обувни компании на пазара. Онлайн колекцията ни разполага със спортни, спортно-елегантни и ежедневни модели- боти със скрита вътрешна платформа, официални обувки с или без декоративни мотиви, силно изрязани летни модели,  пролетно –летни “ балеринки “ и кожени мокасини. Не допускайте компромис с комфорта на стъпалата ви и имайте предвид, че каталогът ни с дамски обувки на платформа се предлага на достъпни за всеки клиент цени!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here