BgWoman За дома Бяла техника с транспортни дефекти или уреди втора ръка – кое е...

Бяла техника с транспортни дефекти или уреди втора ръка – кое е по-добро за вас?

261
0

техника с транспортни дефектиМного е сложно да се оборудва един нов дом с пълния списък битови уреди, необходими на всяко домакинство. Обикновено проблем е скромният бюджет, затова новодомците се насочват към по-евтините варианти. Най-често изборът се простира между битова техника с транспортни дефекти и уреди втора ръка. В настоящия материал ще разгледаме кой е по-добрият вариант.

Моментно състояние на уредите

Най-важният момент при избор между двете споменати опции е моментното състояние на уредите. Именно тук купувачите често се подвеждат, решавайки, че визията на продукта е определяща за неговото качество. Един добре поддържан от бившите си собственици уред може да изглежда прекрасно, но често нито купувачът, нито търговецът са наясно с реалното му техническо състояние.

Битовата техника с транспортни дефекти превъзхожда в това отношение уредите втора ръка. Това са чисто нови уреди, които при транспортиране са получили някакви повреди, засягащи единствено външната обвивка – корпуса. Подобни повреди често се случват при транспортиране на готовата продукция от завода до складовете на производителя.

Моментното им техническо състояние се оценява много внимателно. Болшинството такива продукти се продават с валидна дву и тригодишна гаранция. Тоест, купувачът получава правото на безплатни ремонти при възникнали технически повреди в периода на експлоатация. Естествено, условието е в сила само при правилна употреба на техниката.

Съотношение качество – цена

Влизайки в сайта на търговец, който предлага битова техника с транспортни дефекти, първото, което ще забележите е цената на различните уреди. Тя понякога е с около 50-60% по-ниска от тази на стоките, предлагани в големите вериги. Логично е да си помислите, че уредите са използвани и след това намалени. Истината е, че всеки артикул е чисто нов.

Ако се намирате на място и погледнете вътрешността на една фурна, ще се уверите, че в нея никога не е приготвяна храна. Същото се отнася за хладилниците, пералните, съдомиялните и т.н. Цената е в пъти по-ниска по няколко причини. На първо място, самият производител продава уредите с външни дефекти на много ниска цена. Производителите могат да си позволят минимална печалба от уреди, които иначе би трябвало да ремонтират или бракуват.

Второ, по веригата липсва прекупвач. Магазините, които ги продават бяла техника с транспортни дефекти по конструкцията са обикновено вносители. Те слагат малка надценка на внесената стока и така клиентът е най-облагодетелстван. Вероятно си мислите, че техниката секънд хенд е дори още по-евтина. Да, така е, но вие не знаете колко живот ѝ остава. Не знае и търговецът, който я предлага.

Уредът с транспортен дефект е в отлично състояние и обикновено е нова разработка с внедрени множество иновативни функции и икономичен режим на работа. Използваните хладилници, перални и фурни са отдавна излязли от употреба в развития свят. Ако искате да бъдете в крак с новите технологии, трябва да се примирите с няколкото драскотини и вдлъбнатини по тялото на новия хладилник.

Показателен за качеството на битовите уреди с козметични дефекти е техния произход. Те идват от Западна Европа, а не от азиатските страни, където в аутсорсинг или дъщерни компании се произвежда продукцията за източно европейския пазар. Ще се уверите, като погледнете марките, които се предлагат в такива магазини. Те обикновено са напълно непознати на българския потребител, а немското звучене на имената на производителите е показателен.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here