BgWoman За дома Фън Шуй баня

Фън Шуй баня

661
0

Банята е една от най-важните стаи в дома. Банята е мястото в дома, където човек може да се усамоти, релаксира или да изкара приятни мигове с половинката си. Банята отразява нашата индивидуалност и времето, което прекарваме в нея трябва да ни носи щастие и здраве. Фън Шуй банята ще подобри качеството ви на живот.

Фън Шуй баняЗа да бъде по-комфортна банята, а и дома като цяло трябва да се следват някои Фън Шуй съвети.

Когато купувате собствено жилище или търсите квартира обърнете внимание банята в никакъв случай да не е разположена в центъра на жилището – централното разположение ще има негативен ефект върху здравето ви, както и на здравето на живеещите с вас.

Ако банята е първата стая след като се влезе в жилището обитателите му ще черпят благоприятна енергия от нея – това разположение носи здраве и финансов просперитет. Банята, обаче не трябва да е разположена срещу входната врата, а също и извън трапезарията/хола.

Цветовете преобладаващи в банята е препоръчително да не са остри, а меки.

Освен разположението от значение за добър Фън Шуй е и правилното обзавеждане за баня. Поставете голямо огледало в помещението – огледалото увеличава енергията, а и създава илюзия за увеличени размери на помещението – то изглежда по-голямо отколкото всъщност е. Хората ползващи банята ще се чувсват много по-комфортно, ако огледалото е голямо. Не разполагайте обаче две огледала едно срещу друго – това не е добър Фън Шуй.

Ако банята и тоалетната са комбинирани в едно помещение, както често се случва скрийте областта на тоалетната от зоната за къпане – независимо дали ползвате душ кабина, душ параван или вана. Можете да ползвате непрозрачен душ параван или стеничка от водонепромукаем гипсокартон, който в последствие можете да боядисате по ваш вкус.

За добрият Фън Шуй е от значение вентилацията в банята – колкото по-добра е вентилацията – толкова по-добре.

Подобрете атмосферата в банята и с хубава украса или цветя – ще се изненадате колко спокойствие, уют и релакс ще внесат те. Поставете стъклен звънец или вятърен звънец – той е една отлична декорация , а и ще предотврати твърде бързата загуба на енергия от банята. Перфектно място за разположение на звънеца е пространството, което е между вратата на банята и тоалетната площ.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here