BgWoman Красота Мода 10 съвета за любителките на класиката

10 съвета за любителките на класиката

611
0

Гайла Бентли рокля

Вижте 10-те съвета на дизайнерка Гайла Бентли, които ще ви позволят да постигнете неподвластен на времето стил. Ето какво препоръчва специалистката:

Шпиц деколтета на вашите рокли: Благодарение на тях шията изглежда по-дълга, лицето – по-свежо, гърдите – по-пищни.

Монохромни тоалети: Неслучайно голяма част от световните дизайнери се обличат само в черно. Те знаят от опит, че едноцветните решения винаги остават сигурен залог. Ако черното ви се струва тъжно, може успешно да го замените с друг тъмен цвят.

Семпли линии: Драпериите, воланите, релефните елементи и наслагванията на тъкани стоят ефектно, но утежняват силуета. Затова, ако желаете да изглеждате по-стройна във вашите дрехи, е препоръчително да носите класически прави рокли и поли, панталони с ръбове, сака с малки подплънки.

Не всяка кройка е за вас: Ако сте закръглена от кръста надолу, е желателно да носите разкроени поли и рокли. В случай че раменете ви са едри, заложете на блузи с „прилеп” ръкав. Налага ли се да прикриете кръста си, може да се спрете на висока талия.

Движение, постигнато чрез тъканите. За да не изглежда скучно тоалетът ви, обяснява Гайла Бентли, е желателно той да е ефирен. Парижанките например намятат раменете си с фини шалове или залагат на асиметрични туники с удължени пропорции .

Точен размер. Дори фигурата ви да е закръглена, няма да успеете да я прикриете с развлачени тениски, широки дънки и черни жилетки. По-добре носете елегантни дрехи в подходящия размер. Една тясна рокля например ще фокусира вниманието върху вашия бюст, а риза с тричетвърти ръкави – върху китките ви.

Съвременен дизайн. Смело се разделете с дрехите, които не сте носили от години, и запазете само облеклата, които „звучат” актуално.

Може да нарушите правилата. Не е казано, че винаги трябва да носите определена пола със сакото, с което сте я купили. Може например да го съчетаете с дънки или от време на време да слагате полата с блуза в ярък цвят.

Аксесоарите променят цялостното излъчване. Дългите колиета, дискретните обици, слънчевите очила с черна рамка – това са само някои от допълненията, които биха могли да направят вашите тоалети неповторими.

И все пак – поне донякъде следвайте тенденциите. Може например да съчетаете традиционна рокля с авангардно бижу или с екстравагантни обувки.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here