BgWoman Здраве Храни Ленено масло Barlean’s

Ленено масло Barlean’s

656
0

ленено маслоЛененото масло Barlean’s е чист, натурален продукт, получен от студено пресовано ленено семе и без никакви примеси в състава си.

Маслото от лен е една от най – здравословните храни и е отдавна известно със своите лечебни свойства.

Съдържание

Да видим обаче защо това масло има толкова голяма популярност?

Лененото масло се получава, както споменахме в началото на текста от студено пресовано ленено семе, тъй като това е начина да се запазят най – добре неговите полезни свойства. В зависимост от степента на пресоване, цветът на маслото може да варира от кафяв до златисто – кафяв.

Благодарение на своите целебни качества лененото масло е сред продуктите, които и народната медицина тачи. В промишлеността маслото от лен се използва в производството на емулсии, лакове и други.

Маслото от ленено семе е богато на различни витамини като витамин А, Е, витамин К, витамин Е, ретинол, Омега – 6 и 3 мастни киселини и т. н. Знаете, че тези мастни киселини са много важни за нашето здраве, но нашия организъм не може да ги произвежда, а трябва да си ги набавя чрез различни храни и продукти. В лененото масло съдържанието на алфа – линоленовата киселина ( Омега – 3 ) надвишава съдържанието на киселината дори в рибеното масло с почти два пъти.

Поради това, че лененото масло има такова голямо съдържание на Омега – 6 и – 3 мастни киселини, то има доста специфичен мирис, което е гаранция, че в него няма никакви примеси и то е чисто натурален продукт.

Лечебни свойства на лененото масло Barlean’s

Включването на маслото от лен в ежедневната диета ще намали холестерола в кръвта ви, ще предотврати развитието на атерослеротични плаки и ще подпомогне работата на сърцето и сърдечно – съдовата система.

Благодарение на полиненаситените мастни киселини, които се намират в лененото масло, редовната му консумация може да подобри и подсили имунната ви система и да ви предпази от рак. Маслото от лен е от голяма полза за дамите, които страдат от предменструални болки или са навлезли в менопаузата.

Лененото масло Barlean’s се препоръчва и за хора, които спортуват активно или са преживели тежки физически натоварвания, тъй като в неговия състав се съдържат мастни киселини, витамин А и Е, които имат способността да стимулират процесите за бързо възстановяване на мускулите след тренировки и да повишават тяхната еластичност.

Ежедневната употреба на това масло е отлична профилактика на заболявания на белите дробове, бъбреците, пикочния мехур, бронхите, заболявания на нервната система и други.

Употребата на масло от лен дава добри резултати и при диети за намаляване на теглото, тъй като е доказано,че прием на 20 мл. ленено масло Barlean’s дневно намаля апетита, нормализира липидния метаболизъм и спомага за изгарянето на натрупаните мазнини.

Научно доказано е, че маслото от лен действа благоприятно за лечението на някой видове депресии и т. н.

Днес ленено масло можете да откриете в много магазини и аптеки, но е добре да знаете, че то трябва да бъде съхранявано на хладно, в тъмни опаковки, за да не се развали.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here