BgWoman Красота Козметика Кратки насоки при избора на парфюми

Кратки насоки при избора на парфюми

534
0

В разгара на летният сезон, когато сетивата ни са „обострени”, избора на подходящи парфюми е от изключително значение. Това е периода, в който повечето компании извеждат на пазара иновативните си продукти. Да избереш правилният аромат според сезона, повода и своите собствени усещания е много трудно. Как да намериш този, който приляга най-добре на темперамента и стила ти? Това е въпрос, чиито отговор търсят много хора. Ето какви са най-важните неща, които всеки от нас трябва да знае, за да бъде успешен в избора си.

избор на парфюм

Най-важното, което не трябва да забравяме е, че не е препоръчително да пробваме повече от 3 аромата, за да не заблудим обонянието си и да се подведем в избора. За да усетим най-добре интензитета на аромата е добре да запушим едната си ноздра и да вдишаме само през другата. Добре е да използваме първо мостра, за да разберем дали сме избрали подходящият аромат и дали той ни подхожда. Специалистите съветват да не впръскваме аромат на косата си, защото жлезите на скалпа го обострят. Важно е да сме наясно за какви случаи ще използваме парфюма – за спорт, за работа, за парти или романична вечер!

Елегантната и съвременна жена е длъжна да има парфюми за всеки от изброените случаи. На работното място трябва да сме предимно дискретни и изискани. Подходящи са леки аромати от групата на кипарисови – с привкус на пресни цитруси; алдехидните парфюми, които се характеризират с флорални мотиви.

За специални случаи е редно да се доверим на акватични, флориенталски и плодови аромати, които са шикозни, модерни и страстни.

Често парфюмите за спорт са унисекс и най-често са с аромат на океан и чисти зелени мотиви.

При мъжете също има мода в парфюмите. Големите козметични компании заливат пазара с атрактивни и съблазнителни мъжки парфюми.

Винаги може да се избегнат тези класически аромати и да се заложи на нови по-нестандартни, които тепърва навлизат на пазара. Всяко ухание може да бъде пресъздадено в парфюми, за да може всеки от нас да открие идеалният!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here