BgWoman Красота Козметика Има ли разлики между парфюми и Eau De Parfum?

Има ли разлики между парфюми и Eau De Parfum?

638
0

Предлагат се няколко различни видове парфюми, като основите различия между тях са силата и издръжливостта на аромата, който зависи от концентрацията на етеричните масла. Основно те се разделят на парфюми, Eau De Parfum, Eau De Toilette и одеколони. Като както казахме разликата е в процента на етеричните масла, които съвсем логично в парфюмите са най-много, след това са всички останали. Много хора ще попитам „Е, добре парфюми и Eau De Parfum не са ли едно и също?“. Противно на очакванията на тези хора, това са две различни форми, които се различават една от друга именно по процента на етеричните масла. В тази статия ще откриете най-съществените разлики между тези два вида.

парфюми

Трайност на парфюмите
Чистите парфюми са с най-мощен аромат, заради високия процент на маслата около 40%. Те често се наричат концентрат парфюм, защото тяхната трайност е по-дълга в сравнение с другите версии на аромата. Освен дълготрайния аромат, те са и най-скъпи.

Как да използвате парфюми
Не трябва да се прекалява с нанасянето на този вид мъжки и дамски парфюми, тъй като те са с висок концентрат и техния аромат е достатъчно силен. Ако все пак го използвате щедро, то знайте, че аромата му става тежък и натрапчив. Поради високата му цена, много жени използват марковите парфюми пестеливо или само за специални случаи.

Eau De Parfum – Избор на качеството
Eau De Parfum е вторият вид парфюм, съдейки по силата на аромата. Въпреки че е с по-малко концентрация на масла, аромата му също е дълготраен. Има случай, в който, той обаче е дори по-скъп от парфюма.

Как да използваме Eau De Parfum
Eau De Parfum обикновено съдържа от 15 до 22 процента ароматни масла. Eau De Parfum може спокойно да се използва и като ежедневен аромат. Ако аромата му не е толкова траен колкото ви се иска можете да използвате и козметика от същата серия, за да наслоите уханието.

Сравнение
По същество, концентрат парфюмите и Eau De Parfum са много добър избор за всеки, които иска да ухае свежо и приятно. И двете версии са с дълготраен аромат, съдържат значително количество ароматни масла, и въпреки че парфюмите са най-скъпи и дълготрайни, Eau De Parfum е отличен избор за качество.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here