BgWoman Красота Коса Изкуството за удължаване на косата

Изкуството за удължаване на косата

1961
0

Един от начините кардинално да променим визията си е удължаването на коса. Само за няколко часа от скромно момиче можете да се превърнете в ярка дългокоса красавица. Само че тази козметична процедура има своите особености, както и немаловажни детайли, с които трябва да сме наясно.

За удължаване на косите се използват естествени кичури, които клиентът купува в специализираните магазини или направо при специалиста по поставяне на екстеншъни за коса.

Косите се удължават по студен или горещ метод. От студените най-разпространен е лентовият метод Hair Talk. Това е и най-щадящият метод. Готови кичури се закрепят за косата с помощта на специално залепващо тиксо. Така удължаването се случва за 40 минути без различни апарати и приспособления. Прическата изглежда ефектно, но ако на улицата излезе вятър, лентите може и да се видят…

Удължаването чрез „треси“ представлява сплитане на плитчици при корена, към които се пришиват тресите, направени от натурални коси. При този метод собствената коса не се поврежда, но се изискват известни грижи за тресите.

Към горещите методи се отнася италианската технология: към собствените коси, чиято дължина трябва да бъде поне 15-20 см, с помощта на разтопен кератин се прикрепят кичури от естествена коса. Методът е прост, удобен, и сравнително евтин.

За удължаване на косата може  да се ползват и подвижни „треси“ – те се поставят и снемат с помощта на клипси. В повечето случаи можем да се справим и без фризьор.

За кого е противопоказно използването на екстеншъни за коса?

Процедурите се изпълняват само върху здрава коса, иначе частичната загуба на своята и допълнителната коса е неизбежна. Не бива да се прилага удължаване на косата при повишена чувствителност на кожата, вегетативно съдова дистония, химиотерапия, бременност, прием на силни антибиотици и някои хормонални препарати.

Грижи за вече удължената ни коса

Не е трудно да се погрижим за удължената коса. Необходимо е да се мият със сапун за мазни коси и да не нанасяме върху тях балсами и масла, за да не опадат удължените кичури. Нощем дългите коси трябва да се оплитат на плитка, защото ако се забъркат, на сутринта разплитането им ще бъде невъзможно.

Дамите с удължена коса трябва да посещават басейни, бани, сауни или море само с плувна шапка, тъй като от това въздействие косите могат да се заплетат и да се повредят.

Минуси на удължаването на коса

Добре е да разпитате относно майстора, в чиито ръце ще оставите новата си прическа, тъй като при неумело поставяне на екстеншъните косите може грозно да се заплетат, да се отлепят и да причинят опадане на естествената Ви коса.

Ако искате да сте спокойна и да се чувствате красива, купувайте вашите естествени екстеншъни за дамска коса от Pretty Zone!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here