BgWoman За дома Островите и баровете в домашните кухни създават едновременно и лукс, и удобство...

Островите и баровете в домашните кухни създават едновременно и лукс, и удобство в дизайна

56
0

кухниАко е дошъл моментът, в който да създадете дизайна на своите домашни кухни, значи сте попаднали на правилното място. В днешната статия ще си говорим за няколко идеи, които положително ще ви помогнат да създадете кътче у дома, което да ви приветства със страхотна атмосфера и да ви зарежда само с положителна енергия.

Говорейки за кухни, следва да кажем, че с готовност бихме могли да разчупим модела, по който обичайно гледаме на едно кухненско обзавеждане. За своите кухни сме свикнали да мислим в концепцията на горен и долен ред кухненски шкафове – макар и това да са задължителни компоненти от дизайна, с готовност заявяваме, че съществуват и други, не по-малко важни елементи. Такива са островът и барът в домашните кухни – ще се изненадате колко успешно раздвижват обстановката и с колко удобни функции ни снабдяват.

Съдържание

Островът и ролята му в дизайна на всички кухни – функционалност и красота в едно

Говорейки за острови в домашните кухни, трябва да отбележим, че, преди всичко, те са славят с истинско удобство и функционалност. Ако разполагате с голямо и достатъчно широко помещение, то идеята за остров е повече от удачна – разположете го на удобно за вас място и мигом ще се снабдите с допълнително работно пространство. Това е особено важно за любителите на кулинарията – всеки знае, че рядко работният кухненски плот на домашните кухни е достатъчен, когато разгърнем творческия си готварски потенциал.

От друга страна, наличието на острови в домашните кухни дава шанс по тях да се проектират и инсталират допълнителни шкафове или рафтове, които също доста успешно могат да послужат за съхранение и подредба на различни елементи и аксесоари. Това удобство не е никак за пренебрегване – знаем, че, за да изглеждат подредени едни кухни, то следва всички елементи и предмети да бъдат прибрани.

Барът в домашните кухни е идеално решение за малки помещения

Ако разполагате с малки помещения, в които трябва да изградите своите кухни, твърде често не остава достатъчно налично пространство за позиционирането на трапезарна маса и столове. В такива ситуации най-добрата опция е да заложим на бар – той би могъл да послужи като удачно средство за разделяне на домашните кухни от останалото помещение, а добавянето на бар столове около него мигом го превръща в кътче за хранене. На бара във вашите кухни бихте могли и да консумирате любимите си сутрешни напитки. Безспорно това е мебелен компонент, който никак няма да е излишен в кухненската обстановка.

Надяваме се съвсем успешно да сме ви насочили относно подобренията, които бихте могли да включите в дизайна на своите кухни с цел добиване на повече удобство, функционалност и красота в помещението.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here