BgWoman Красота Козметика Защо нараства търсенето на мъжки парфюми?

Защо нараства търсенето на мъжки парфюми?

656
0

Само до преди няколко десетилетия мъжкият парфюм беше рядко явление. Предлагането на мъжки парфюми отговаряше на търсенето, т.е. – слабо и в двете посоки, но днес ситуацията е коренно различна. Мъжете обичат модерните дизайнерски аромати не по-малко от жените. Парфюмът в съвременния свят има коренно различно предназначение от своя оригинален предшественик. Той вече не служи за подтискане на неприятната телесна миризма, а като акцент, допълващ присъствието.

Защо днес всички мъже използват парфюми?

Мъжете от различните поколения използват различен тип парфюми, но е факт, че са много малко тези, които категорично отказват да се окичат с приятен аромат. Дори само лек и приятен афтършейв е напълно достатъчен, за да подскаже, че даден мъж има добри хигиенни навици и иска да направи добро впечатление.

Мъжете използват парфюми защото:

Търсят вниманието на противоположния пол

Парфюмът винаги е бил и си остава преди всичко мощно оръжие за съблазняване. С тази малка хитрост си служат не само жените, но дори и най-мъжествените господа. Предлагането на мъжки парфюми нараства основно поради свойството на ароматите да привличат вниманието на околните. Едва ли има човек, който да не се обърнал след някого, само защото ароматът, излъчван от него го е заинтригувал или създал неприятно впечатление. Парфюмът буди интерес към своя притежател.

Мъжът се поддържа в безупречно състояние

Съвременният мъж, независимо в коя сфера на живота се подвизава държи на безупречната си визия – дрехи, фитнес, козметика и разбира се, парфюм, по възможност на изтъкнат дизайнер. Продажбите на мъжки парфюми се увеличават главоломно, защото модерните мъже ги използват ежедневно, при това те не се придържат само към един аромат, а както жените имат цяла колекция.

Създават самочувствие и приятно настроение

Все по-масовата употреба на парфюми се дължи в голяма степен на свойството им да придават самоувереност и да подобряват моментното настроение. Приятно ухаещият мъж осъзнава своята висока стойност. Той несъзнателно придобива по-горда осанка и с радост посочва марката на парфюма, който използва в момента, когато го попитат. Не бива да пренебрегваме и положителния ефект на ароматерапията. Приятното ухание може да накара мъжа да покори върхове, да постави рекорди и да постигне неподозирани успехи, при това не само на интимния фронт.

Откъде мъжете се снабдяват с любимите аромати?

Това, че мъжете използват ежедневно парфюми съвсем не означава, че винаги ги купуват лично. Голяма част от новите попълнения идват под формата на подарък – от любимата жена, от роднини и приятели, от колегите по специален повод. Съвременният мъж обаче винаги ще намери възможност да се вмъкне в изискана парфюмерия, за да тества най-новите маркови ухания. Така ще набележи следващото попълнение в колекцията, независимо дали ще го купи сам или ще даде насоки за следващия подарък.

Благодарение на огромното онлайн предлагане, днес е по-лесно от всякога да се намерят най-добрите маркови мъжки парфюми. Hugo Boss, Armani, Calvin Klein, Bvlgari, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabanna, Givenchy, Gucci, Hermes, Kenzo, Jean Paul Gaultier – всички тези прочути имена са напълно достъпни в електронните и физически магазини за маркова козметика, а цените им, макар и понякога малко високи за средния български потребител не представляват никаква пречка пред желанието да покажеш стил, класа и възможности.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here