BgWoman Красота Коса Внимание: „Хвърчаща” коса

Внимание: „Хвърчаща” коса

846
0

Косата ви се наелектризира и „хвърчи” във всички посоки? И това, ако не е проблем, предизвикващ високо напрежение!

Представете си само – отивате на важна среща или искате да впечатлите някого, а изглеждате като нелепа жертва на статичното електричество.

Не позволявайте това да се случи с блестящата ви грива, която, според скорошно проучване е първото, на което се спира мъжкият поглед!

хвърчаща коса

Причината

Наелектризирането на косата е често срещан проблем, който се „дължи” на изсушаването й от топлината – естествена или изкуствена. Точно затова може да се случи, както посред летните горещини, така и зиме, под въздействието на сешоара или шапката. Вторият случай е дори по-лош, защото косата не получава необходимото овлажняване, започва да избледнява, да се къса и въобще не прилича на блестящото и красиво „живо” съкровище, с което се гордеете.

Решението

За да избегнете тези последици, трябва да осигурите качествена грижа за косата си, която не опира само до скъпи козметични средства. Най-важното е да използвате „правилните” четка и сешоар. По най-бързия начин се избавете от пластмасовите гребени и четки, които само усилват „електрическия” ефект. По-полезни са дървените гребени, най-вече от дъб или кедър. Но и те не са вечни – с времето по зъбците се появяват микропукнатини, които повреждат структурата на косата. Затова ги сменяйте редовно.

Ваш верен помощник ще стане антистатикът, особено във вид на масло от лавандула или роза. Допълнителен „бонус” е, че те придават на косата блясък.

Горещият въздух е истински разрушител на косата и за да намалите максимално ефекта, трябва да използвате сешоар с йонизиращ ефект. Системата на йонизация позволява да се намали наелектризирането и поддържа здравия и красив вид на гривата. По принцип „хвърчат” сухите коси, затова се ориентирайте към козметика с овлажняващ ефект. Не се колебайте да използвате и маски за коса.

„Хвърчащата” коса може да бъде укротена и с още една малка хитрост – пийте повече течности. Поне с 1 литър над обичайното за вас количество. Със страхотен ефект са и йонизаторите и овлажнителите на въздуха в жилището или офиса – и косата ви е гладка, и самочувствието – на шест!

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here