BgWoman Красота Бижута Колиета от сребро

Колиета от сребро

54
0

сребърно колиеЕдно сребърно колие има много предимства, което го прави предпочитано бижу от много жени, без значение от тяхната възраст или социален статус. Самото сребро като материал олицетворява луната и лунната светлина, а според много легенди то има лечебен ефект върху този, който го носи. Според източните философии, среброто хармонизира човешкото тяло и балансира чакрите, а всяка древна култура му преписва куп допълнителни и различни едно от друго свойства. Не е изненадващо, че много жени се чувстват по-уверени и балансирани когато носят такова сребърно бижу около шията си.

За съжаление, често можете да се сблъскате с погрешно битуващото мнение, че сребърни колиета се купуват само от жени, които не могат да си позволят златни или платинени, но всъщност това не е така. Всъщност не малко кралски особи притежават скъпи сребърни колиета, които са декорирани с елегантни скъпоценни камъни, например с диаманти и други подобни. В наши дни то е предпочитан материал за изработката на бижута и в това число на колиета по три причини.

Първо, среброто не е скъпо като метал. За разлика от други материали като златото или особено платината, среброто се предлага на съвсем разумни цени и това го прави достъпно и по възможностите на хора със средни и дори по-ниски доходи.

Второ, среброто е благороден метал. Да, точно толкова благороден метал, колкото са и много други, макар че малко отстъпва на златото. То няма да се повреди или да остарее. Единственото, което се променя в него е, че повърхността му леко позеленява, но това не е проблем и при необходимост може лесно просто да се почисти. Иначе, вашето сребърно колие ще остане същото каквото е и след 1000 години.

Трето, среброто е красиво и наистина не остава незабелязано, особено ако е създадено от него красиво и оригинално изглеждащо бижу. Ако се поддържа неговия блясък и чиста повърхност, то може с лекота да съперничи на накитите от злато. Освен това може да се почиства съвсем лесно и в условията на Вашия дом, така че няма повод за безпокойство.

А за тези, които все още се колебаят дали е разумно да инвестират в сребърно колие отговорът е: “Защо не?” Нека не забравяме, че ви миналото среброто е било по-ценно дори и от златото, така че това не е случаен материал със съмнителни качества – все пак е сребро.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here