BgWoman Красота Мода Най-новите модни тенденции при костюмите

Най-новите модни тенденции при костюмите

92
0

Най-новите модни тенденции при костюмите

Костюмът е вечен

Ако се върнем десетилетия назад, можем да отбележим, че чрез носенето на костюм, мъжете показват наличието на класа и стил. Докато времето на фрага, високата талия, бомбетата, бейзболните екипи, коженото облекло идва и си заминава, носенето на костюм остава като най – подходящият избор да изпъкнеш сред другите.

В днешно време все по – малко мъже оценяват качествата на този начин на обличане и наблягат на по – спортните дрехи, но въпреки това, когато мъж е поканен на официално събитие, той почти винаги се спира на най – представителния възможен избор, а именно костюм.

Разбира се, има и мъже, които все още в ежедневието си предпочитат да носят костюми и по този начин да заявят себе си. Особено, когато става въпрос за представителна позиция – мениджър, отговорник, началник, носенето на костюм предизвиква възхищение и респект.

Хубавото на елегантния костюм е че колкото и време да прекара на закачалка в гардероба, винаги когато ти се наложи да го извадиш от там и да го облечеш по повод, в съчетание с правилните аксесоари, той винаги ще бъде на място.

Както казахме, костюмът е вечен, но модните тенденции в световен мащаб постоянно се менят. Нека проследим какви са те в последните години и кои са най – новите сред тях.

Класически костюм

Класическата официална визия на тъмен костюм в неутрален цвят в съчетание с изчистена риза най – вероятно никога няма да излезе от мода. Когато си представим елегантност и стил в повечето случаи бихме направили асоциация точно с този тип визия.

Флорални мотиви

През последните няколко години флоралните мотиви се прилагат успешно във всякакъв вид мъжко и дамско облекло, включително и в костюмите. Благодарение на широко скроения поглед на съвременните мъже, много табу теми, като обличане на дрехи с цветя и носене на по – колоритни дрехи, се превъплъщават в мъжката мода.

Все по – популярни и предпочитани са саката с принтове на цветя или ръчно избродирани такива в съчетание с изчистен официален панталон и риза. Другият често срещан вариант е комбинацията на изчистено сако и панталон в неутрален цвят с риза с флорален мотив, която да изпъква.

Бежови и светло кафяви нюанси

Най – популярните и често срещани костюми назад във времето са в черно, графитено сиво и тъмно синьо, но ако погледнем модните тенденции напоследък, можем да забележим колко много визии на костюми от световноизвестни марки и дизайнери залагат на тези нюанси.

Докато тъмно кафявите костюми са предпочитани през по – студените месеци, предимно в работна атмосфера, бежовите и светло кафявите са добър избор за по – топлите месеци и стоят едновременно свежо и елегантно. Те са подходящи за официални вечери или ежедневно облекло.

Спортно – елегантни

Както вече споменахме, в съвременния живот в очите на повечето младежи, официалната визия на костюма, им се струва като отживелица и дори при необходимост, те биха избягали от строгата класическа представа за външния вид на един мъж. Удобен вариант за такива представители на мъжкия пол е съчетанието на спортното с елегантното.

Спортно – елегантните визии са едновременно стилни и младежки, както и не на последно място – удобни. Съчетанието на дънки с официално сако в неутрален цвят или спортно сако и панталон с официална риза в интензивен цвят, са подходящ начин да изглеждаш добре.

Вталени костюми

Все повече мъже предпочитат да подчертаят физическите си характеристики, носейки костюми по тялото. Именно затова на пазара има много вариации на тази модна тенденция. Забелязва се значителен интерес към вталените костюми сред мъжете между 20 и 35 годишна възраст.

Модни тенденции при костюмите спрямо цветовете

Цветовете също имат роля в определянето на модата. Не случайно всеки моден сезон изпъкват определени нюанси, които се използват в рекламни кампании на големите брандове и следователно предизвикват интерес сред мъжете, които се влияят от новите трендове.

Червеният цвят е все по – често предпочитан в ярката си форма за елемент на костюм – елек, риза, сако, вратовръзка, дори колан и официални обувки. В правилното си съчетание с неутрален друг цвят, като черно или бяло например, червеното изглежда елегантно, без да стои агресивно.

Земно зеленият цвят е много предпочитан за ризи, в съчетание с флорални мотиви. Също можем да забележим, че е широко приложим в спортно – елегантните сака.

Very Peri е чисто нов цвят, съчетаващ в себе си синьо, лилаво и червено. Той е избран за цвят на 2022 година и все повече започва да навлиза в пазара на костюми.

Вече има световни модни компании, които го използват като елемент в изграждането на перфектната мъжка официална визия. Very Peri може да бъде много интересен и свеж детайл, ако бъде използван в аксесоарите – игла, кърпичка, вратовръзка или папионка. За по – дръзка визия можем да се насочим към цялостен костюм в този цвят.

Тази статия е написана в партньорство с Carducci – водещ бранд в мъжката мода. За да видите нашите предложения за мъжки костюми, съчетаващи в себе си най-новите модни тенденции, посетете нашия сайт или някой от нашите магазини.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here