BgWoman Отслабване Фитнес Видове фитнес пейки и лежанки

Видове фитнес пейки и лежанки

615
0

лежанки за фитнесЗакупуването на лежанка или фитнес пейка за тренировка от някой, който току що е започнал да тренира или никога преди не е купувал оборудване за фитнес тренировка в дома, не е лесно решение. Съществуват множество видове пейки с различни функции и предназначение. Освен това цената може да започне от 50 лева и да стигне до хиляди. Затова не е лесно да се избере кой модел да бъде закупен.

Ще Ви запознаем с различните видове пейки и лежанки за фитнес в спортен склад бг, за какво са полезни, техните плюсове и минуси. Така ще можете да прецените коя е най-добрата лежанка за вас.

Съдържание

Видове

Плоска пейка за вдигане тежести – изключително опростена, но много полезна. С нея може да правите най-различни упражнения за горната част на тялото, които изискват стабилност, като например преса за гърди с гири, дъмбели и др. Този вид е много удобен за вдигане на тежести, а освен това може да се използва и за кардио тренировки.

Обикновено качествените плоски пейки имат висок капацитет за тегло и са стабилни, тъй като нямат сложен механизъм (не могат да се регулират). Те са подходящи за трениращи, които вдигат големи тежести. Също така, в сравнение с други пейки, те са по-евтини и заемат по-малко място.

Минуси: тъй като не може да се регулират, не можете да правите упражнения с наклон, нито нагоре, нито надолу, а само в хоризонтално положение. По този причина могат да се изпълняват по-малко видове упражнения.

Имайте предвид, че ако искате да правите преси с щанги, като преса за гърди, трябва да имате стабилна поставка за щангата. Никога не вдигайте тежки тежести без поставка и някой да ви помага при нужда!

На какво да обърнете внимание

  • Стабилност: колкото са по-широки и по-тежки стабилизаторите, толкова по-добре.
  • Капацитет на тежестта: ако искате да вдигате масивни тежести върху нея, търсете висок капацитет на лежанката.
  • Тапицерията на пейката – нито твърде дебела, нито твърде тънка.
  • Размерът на пейката за тренировка трябва да е такъв, че да пасва на вашата височина.

Регулируеми тренировъчни пейки – за цялостна тренировка с гири. Тези видове пейки за фитнес са най-популярни, тъй като, освен хоризонтално положение, можете да ги настроите да се повдигат и смъкват. По този начин може да правите много повече упражнения, насочени към определена мускулна група. Например, можете да правите упражнения с повдигната пейка, за да се съсредоточите върху горната част на гърдите или с наклонена надолу пейка, за долната част на гърдите.

В зависимост от модела може да избирате между пейка с 5-6 нива на лежанката, но има и някои видове с 10 и повече нива. В повечето случаи настройването на нивата е лесна работа. В някои случаи се използва щифт, а някои пейки идват с настройка тип „стълба“, която е най-безопасна и най-стабилна.

И накрая, дори да са изпълнени с много функции, те не изискват много място.

Минуси: поради гъвкавите връзки може да имате проблеми, но това зависи от продукта и качеството, който искате да закупите. Регулируемата пейка има две части: седалка и облегалка. За да получите равно ниво, трябва да поставите двете части в хоризонтална позиция и с това може да се получи пролука между двете части. Ако дупката е твърде широка е неудобно да се тренира върху нея.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here