BgWoman За дома Соли за вана

Соли за вана

1525
0

соли за вана

Защо и как да ги използваме?


Солите за вана са една глезотийка, от която не бива да се лишаме и на която трябва да се отдаваме при всяка възможност, в случай че разполагаме с вана, разбира се.

В забързаното и натоварено ежедневие, дори собствениците на вани рядко си позволяват да си подарят това невероятно изживяване за тялото и душата, без да осъзнават от какво вълшебство и от колко ползи се лишават, всъщност.

Защо трябва да си правим ароматни вани с минерални соли?

Солите за вана са изключително богати на минерали и микроелементи. В търговската мрежа можете да откриете продукти на престижни марки, добити от специални източници, в различни части на планетата. В зависимост от това, къде и как са добити, различните ароматни соли за вана имат различен състав и свойства, което ги прави и различни, като предназначение. Ето защо е важно да се подбират внимателно продуктите, когато се търси решение на конкретен проблем, така че да се извлекат максимални ползи за здравето и красотата.

Горещата вана с ароматни соли има мощен детоксикиращ ефект. Разтворени в топлата вода, те не само успокояват или тонизират, посредством своите специфични аромати, но и успяват да проникнат през кожата, извличайки натрупаните в тялото токсини. Редовните домашни спа терапии могат да повишат значително защитните сили на организма, предпазвайки ни от вирусни и простудни заболявания през студените месеци от годината.

Стресът също е мишена на ваната, обогатена с ароматни соли. Някои видове са специално създадени, за да облекчават напрежението както в тялото, така и в нашата психика, въздействайки посредством обонянието. За хора, страдащи от проблеми със съня или от спазми и мускулни болки на психична основа, една ароматна вана преди лягане ще се отрази изключително благоприятно. За целта, обаче е важно да подберете наистина подходящия продукт.

Солите за вана имат не само детоксикиращо, укрепващо и успокояващо действие. Те, също така имат огромен принос за добрия външен вид на тялото. Една спа терапия с подходящите соли ще осигури на кожата всички важни нутриенти, така че тя да бъде отлично подхранена и хидратирана в дълбочина. Някои видове соли, особено ако са обогатени с подходящите етерични масла могат да лекуват успешно различни кожни възпаления и раздразнения и дори някои по-леки форми на екзема и алергии.

Как да използваме солите за вана?

На първо място, ароматните соли трябва да се подбират според това, какви ползи искаме да извлечем от тяхната употреба. Не само съотношението минерали/микроелементи в тях, но и етеричното масло, с което са обогатени са изключително важни за терапията. Когато искате да облекчите болки и възпаления е редно да изберете продукт, предназначен специално за тази цел, както и да изберете вид соли, които ще ви успокоят или освежат, когато това е търсеният от вас ефект. Винаги четете внимателно съдържанието, указано върху опаковката или се консултирате със специалист по ароматерапия за подходящия за вашия случай продукт.

Солите могат да се добавят предварително във ваната или да се поставят, след като вече сте я напълнили с топла вода. При някои продукти това е от значение, затова спазвайте инструкциите за употреба ако има такива. Водата, в която ще разтворите ароматни соли не бива да бъде нито прекалено гореща, нито студена, а приятно топла, така че престоят ви във ваната да бъде, колкото е възможно по-дълъг и съответно ефектът от домашната арома-терапия – максимално ползотворен.

В случай че във водата сте разтворили и някакъв измиващ продукт или пяна е необходимо да изплакнете тялото с топла вода преди да излезете от ваната. Когато търсите енергизиращ и тонизиращ ефект, можете да завършите терапията с редуващи се топли и студени душове или да облеете тялото само със студена вода. Ако ваната е съдържала единствено ароматни соли, спокойно можете да я напуснете, като оставите полезните съставки да действат през целия ден, наслаждавайки се на вълшебния аромат на етеричните масла, с които вашите соли са били обогатени.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here