BgWoman За дома На какви цени работи квалифицираният и опитен водопроводчик

На какви цени работи квалифицираният и опитен водопроводчик

366
0

водопроводчик цени

Обичайните за водопроводчик цени на услуга са стойност, повлияна от множество фактори. На първо място е квалификацията и начинът на предлагане на услугите – като част от екип на ремонтна фирма или чрез самостоятелна практика. И в двата случая са от значение отзивите, получени за резултатите на специалистите.

Ориентирането към ВиК фирма се отличава с предимства. Екипната работа винаги позволява по-бърза реакция и изпълнение на необходимите действия. Освен това, ремонтните дейности по водопроводна инсталация са етапни и са свързани с процедури от строително естество, по които обикновеният водопроводчик не е компетентен.

Комплексни ВиК-строителни дейности

Строго специализираните водопроводни услуги са специализирани в изграждане на водопроводна мрежа и канализация, полагане на повърхностна замазка и облицовка, ремонт и подмяна на компоненти от тях, отстраняване на течове, и монтаж на електроуреди. Цената за тези процедури се изчислява на базата на линеен квадратен метър пространство и на отделен компонент.

В подмяната на компоненти, крепежните елементи (меки връзки, фитинги, муфи и др.) са осигурени от  ремонтната фирма, докато въпросната част, детайл или електроуред за подмяна се закупува от потребителят. Същото се отнася и за строителните материали – облицовъчни плочи, мазилка, лепило.

Екипът професионалисти подменя детайл със съвременно оборудване, което също добавя към стойността на услугата: за да се предотврати разбиване на цяла стена/подова облицовка, специалистите откриват местоположението на компонент чрез електронен детектор за тръби и кабели. След това електрически къртач с накрайник-перфоратор разкрива дискретен отвор в настилката, през който се извършва ремонтът. Уредът е специализиран в отстраняване на отделни облицовъчни плочки, съхранявайки околната облицовка непокътната.

Изграждане и ремонт на ВиК мрежа

Изграждането на водопроводна инсталация или на канализация обикновено се извършва след запитване и оглед, тъй като цената и действията по извършването им се определят съобразно местоположението им. Полагането на хоризонтални и вертикални щрангове и тръби, и свръзката помежду им е с различна стойност на квадратен метър площ. Изгодните цени, които можете да получите за качествена дейност от опитен водопроводчик, са от 1 лв. кв.м., независимо от материалът, дължината и диаметърът на тръбите.

Монтажът на детайли към водопроводната мрежа (спирателни кранове, водомери и др.) се остойностява за отделен детайл. Когато става въпрос за електроуред, тоалетен моноблок, вана, душ корито, кабина или панел, процедурата е прдешествана от полагане на подова и стенна замазка – задължителен довършителен етап след поставяне на тръбната инсталация.

Подовата замазка е на стойност около 200 лв. за цялостно полагане, а за стените обикновено е предпочитан гипсокартон, особено в мокри помещения като баня и кухня. От услугите за изграждане на санитарен възел, с най-високи цени се отличава оборудването за банята – душ панел, душ корита и вани. Тоалетните чинии и казанчета се монтират на стойност под 100 лв.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here