BgWoman Отслабване Как да се справим с целулита?

Как да се справим с целулита?

488
0

целулит

Пролетта и лятото са сезоните, в които захвърляме дебелите дрехи. На тяхно място застават леките и ефирни материи. Някои от тях ни пристягат, други пък подчертават сексапилът ни. Оглеждайки се в огледалото с ужас установяваме, че след дългата зима сме се сдобили с някой излишен килограм. Много жени страдат от неприятният целулит и се опитват с всевъзможни средства да се преборят с него. Фитнес, козметика или диета ще са от полза.

Съдържание

Антицелулитен масаж

Антицелулитните продукти са най-ефикасни, когато се втриват в тялото с масаж. Преди да пристъпите към масажа вземете топъл душ или вана. По този начин тялото ще се отпусне и ще се почисти. След това върху проблемните зони нанесете антицелулитен крем. Втривайте с кръгообразни движения. Внимавайте да не опъвате кожата и да се усещате дискомфорт.

Рецепта за антицелулитен масаж с мед – добро природно средство за справяне с целулитът е медът. Проблемното място се третира с кръгообразни движения. Скоро цветът започва да се променя, което означава, че от кожата са се отделили непотребни шлаки и мазнини. Това е добър и ефикасен метод за отсраняване на целулита без да се подлагате на скъпи процедури.

Как и кога е най-ефикасен антицелулитния масаж?

Най-добре е да масажирате проблемния участък от 5 до 15 минути. Така се стимулира кръвообращението и се засилва действието на антицелулитния продукт. Най-напред започнете с по-кратък масаж от 2-3 минути, като с всеки изминал ден увеличавайте времето за масажиране. Важно е да сте постоянни за да има видим резултат. Правете процедурите вечер преди лягане. Масажът засилва кръвообращението, което спомага за разграждане на токсините.

Къде се нанасят антицелулитните продукти?

Целулитът се появява основно по бедрата. Затова и най-третирания участък е именно бедрото. Маже се цялото бедро с антицелулитен крем и се масажира с кръгови движения от вътре навън. Проблемните участъци на корема се третират по-внимателно, защото мускулите там са много по-нежни. При прекален натиск може да се наруши лимфопотока.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here