BgWoman Интересно Защо ви е необходима домашна видеокамера бебефон и на какво да обърнете...

Защо ви е необходима домашна видеокамера бебефон и на какво да обърнете внимание при избора на такова устройство?

34
0

видеокамера бебефонБебефоните са едно чудесно изобретение, вероятно създадено от някоя параноична майка или поне за нейно удобство. Факт е, че тези устройства осигуряват спокойствие и позволяват на майките да си вършат спокойно домакинската работа, докато децата им спят. Бебефонът е пример за технологичното развитие на домашната техника. Днес можем на достъпна цена да закупим отличен видеобебефон, с който не само да чуваме, но и да виждаме любимото същество.

Как работи бебефонът?

Класическият вариант на бебефона се среща в две разновидности – аналогова и цифрова технология. Аналоговият модел предлага възможност за предаване на сигнал с определена регулируема честота.Аналоговите бебефони могат да се превключват от 2 до 4 канала.Като принцип на работа те са подобни на уоки-токитата.

Недостатъкът им е, че аудиосигналът им е придружен от шумове, които пречат да се чуват ясно звуците от детската стая. Също така е възможно с такъв апарат да хванете честотата на чуждо устройство и да подслушвате съседите. При цифровите модели няма недостатъци под формата на шум и подслушване, както при аналоговите. Сигналът е кодиран и не позволява на други хора да чуват детето ви.

Електронният бебефон работи на принципа на уоки-токи. Изображението (когато е оборудвано с камера) и звукът се предават чрез радиовълни. Бебефонът се състои от 2 части: Предавател, който се инсталира близо до креватчето на бебето и родителски блок, който трябва да се намира в близост до възрастните, които гледат детето.

Видеобебефон – конструктивни особености

Бебефоните с вградена камера са вторият чифт очи на родителите. Бебешкият предавател с видео око се намира близо до бебето, а мониторът и високоговорителите са разположени на родителския приемник. По този начин е възможно да се монтират няколко камери, ако в семейството има две или повече деца.

Функционалността на бебефона с камера не се ограничава в наблюдението дори през нощта. Това се дължи на вградените в корпуса IR диоди, които помагат на камерата да продължи да предава изображение дори в пълен мрак. Някои модели са с автоматична настройка на режима на осветление, но при други превключването от дневен към нощен режим трябва да се прави ръчно.

Бебефоните с камера са универсални устройства, предлагащо следните възможности:

  • Възможност за свързване към различни операционни системи: Android, Windows, iOS;
  • Прехвърляне на данни на USB флаш устройство;
  • Свързване към телевизор и компютър;
  • Въртящият механизъм на модула може да се управлява дистанционно от мобилен телефон;
  • Мониторът се включва автоматично, когато бебето се събуди;
  • Изображението може да се увеличи с помощта на функцията Zoom.

Изброените функции са налични в добрите бебефони с камери, каквито ще намерите в каталога на онлайн магазин tip.bg на много достъпна цена. Когато купувате такова устройство е важно да изберете модел, чийто дизайн съчетава практичност и простота. Качеството на бебефона и неговите детайли е също от значение. Някои модели дават неприятни дефекти, например не се включват, когато детето заплаче.

Обхватът на действие е също ключов фактор. Трябва обезателно да проверите на какво разстояние функционира устройството. Важно е бебефонът да се задейства от различни зони на стаята. В затворени пространства – от 50 до 100 метра, а на открито – 250-400 метра. Начинът на захранване е друг съществен детайл – с батерии или с включване в контакта. Вторият вариант се смята за универсален.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here