BgWoman Здраве Как холистичният лекар печели доверието на пациентите си

Как холистичният лекар печели доверието на пациентите си

206
0

холистичен лекарЛечението от холистичен лекар изглежда като загадка за някои пациенти, доверяващи се единствено на конвенционални медицински методи. Доверието към алтернативните медици е оскъдно и това е нормално, тъй като дейността им все още не е добре позната. Те ги възприемат като вид билколечители, чийто успех им изглежда твърде съмнителен. Единствено запознаването с работата на тези специалисти убеждава в стойността на уменията им. Те прилагат нетрадиционни лечебни методи със силно влияние върху тялото.

Кой е холистичният медик

Този медик не е народен лечител, а дипломиран специалист. Той владее до съвършенство няколко методики за холистично лечение, за които притежава сертификат, удостоверяващ способността и правото му да ги практикува. Корените на тези нетрадиционни лечебни практики се крият в древността, а самите те са усъвършенствани чрез модерно оборудване.

Медикът, ликуващ с алтернативни методи, лекува според няколко принципи, в които вярва и прилага върху пациентите си. Основният е търсенето на първопричината зад проявилите се заболявания, която понякога изненадващо е напълно различна от видимите симптоми. Другият е неинвазивното, безболезнено и деликатно към телесните процеси прилагане на лечебните практики. Те трябва да стимулират естествените самолечебни сили. Тялото и емоциите могат да възстановят доброто си състояние само с тяхна помощ.

Тялото, умът и емоциите се възприемат като елементи на човешкият организъм, който не бива да се нарушава. “На първо място не причинявай вреда” – казва Хипократ преди повече от две хилядолетия, а холистичната медицина приема възгледът му за свой слоган. Как холистичните медици печелят окончателно доверието на пациентите си?

Сериозен и индивидуален подход към всеки пациент

Холистичният лекар осъществява подробен преглед и изследва задълбочено симптомите, за да достигне до информацията, която всъщност го интересува – причината за възникването на заболяването. Едва тогава се назначава подходяща терапия с различна продължителност.

Този специалист вдъхва доверие още с първоначалният подробен преглед. Посетилият го пациент трябва да предостави здравен статут – история на предходни заболявания, кръвни лабораторни изследвания, рентгенови снимки или ядрено-магнитен резонанс, в зависимост от заболяването. След запознаването с изследванията, лекарят се уверява самостоятелно във физическият или психо-емоционален проблем.

Остеопатът например разпознава заболявания само чрез плътността и температурата на мускули, тъкани, кости и стави, които се оценяват чрез докосване и осигуряват цялата необходима информация за физическото състояние. Според холистичната концепция, симптомът може да е в зона на тялото, която привидно няма връзка със зоната на конкретното заболяване. Практиката показва, че твърдението е истина.

Изготвяне на индивидуална терапия

Специалистът преценява кои и колко от многото холистични методи на лечение се включват в лечебната програма на пациента. Изготвяната лечебна програма винаги е индивидуална. Като цяло, този тип терапевтика е популярна със задълбоченото внимание към всеки отделен пациент. Прегледът няма определена продължителност и не се изчислява предварително.

Терапията е напълно неинвазивна и безболезнена, и цели излекуването на първопричината за физическото или психо-емоционално състояние. Тя е с продължителност, определена единствено от потребностите на пациентът, които се променят в хода на лечението.

Благодарение на посещението си при холистичният лекар, всеки  пациент научава повече най-модерните методики в неинвазивната терапия. Сред тях са диетика, нутриционистика, хомеопатия и фитотерапия, калолечение, ароматерапия, акупунктура, мануална терапия, остеопатия, електроимулсна терапия и др.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here