BgWoman Здраве Защо трябва да намерите място в дома си за инфрачервена кабина?

Защо трябва да намерите място в дома си за инфрачервена кабина?

115
0

инфрачервена кабина

Днес във всеки дом, включително в градския апартамент може да се инсталира инфрачервена кабина. Инфра сауните, както са по-познати на широката аудитория, са специално изработени помещения, в които са инсталирани инфрачервени излъчватели. Те се използват за топлинни процедури, използващи вълнова енергия, която прониква дълбоко в кожата и тъканите на човешкото тяло.

Именно този принцип на действие – отопление чрез радиация, а не чрез въздух – отличава инфрачервените сауни от финландските и конвенционалните парни бани. Самата инфрачервена кабина е изработена от естествено дърво, и когато сауната се нагрее, дървото отделя вещества – фитонциди, които имат бактериологични свойства: потискат растежа на вируси, бактерии и протозои.

Свойства на инфрачервеното лъчение

Инфрачервената радиация идва от всеки топъл обект, като човекът не прави изключение. Най-мощният източник на инфрачервени (т.е. топлинни) вълни, познат на човека, е Слънцето. Това лъчение не бива да се бърка с ултравиолетовото, тоест опасно, което може да причини вреди на кожата, вместо ползи.

Има три метода за предаване на топлинна енергия: контактен – чрез докосване на горещ обект, като топлината се прехвърля към по-студен обект; конвекционен – топлината се пренася с помощта на междинен топлоносител (вода, въздух и др.); вълнови – инфрачервените вълни провокират нагряване на обекта поради наличието на течност (несвързана вода) в него. Последният метод е в основата на работата на всяка инфрачервена сауна.

За да може топлинната енергия да проникне дълбоко в тъканите на тялото, а не само да затопли горните слоеве на кожата, нагревателите трябва да излъчват мощен поток от инфрачервена енергия, а дължината на вълната да е в границите на слънчевото „жизнено“ излъчване. Комбинация от тези фактори се постига в модерна IR кабина.

Монтаж и инсталиране на кабината

Конструкцията на инфрачервената кабина има множество предимства. Тя е компактна, погледната отвън, но същевременно просторна, когато се намирате вътре. Фактът, че в кабината няма печка, както е при традиционните сауни, позволява пространството да се оползотвори оптимално.

Електрическата печка, използвана в традиционна сауна използва значително количество електричество и се нуждае от специално окабеляване. Инфрачервените сауни се захранват в обикновен битов контакт. Поддръжката на инфра кабините в сравнение с конвенционалните сауни е икономична. Те не се нуждаят от голямо количество електроенергия – 1,5 – 3 kW. За сравнение, електрическа кана консумира 2,2 kW.

Освен това инфраред сауната се сглобява лесно, като цялата операция по сглобяване и инсталиране на електрическите детайли отнема от 1 до 3 часа, в зависимост от модела и броя на неговите детайли. Поради тази причина този дизайн е преносим, ​​може да се инсталира във всякакви помещения, също и в градски апартамент.

Различните модели инфрачервени кабини имат различна вместимост – от 1 до 5-6 места. Всяка кабина е оборудвана с инфрачервени нагреватели – керамични или карбонови. Поради факта, че нагревателите достигат екстремно високи температури, те се инсталират зад предпазна дървена решетка. В луксозните продукти са инсталирани системи за автоматично управление на температурата, цветна светлина (цветотерапия), аудио плейър, осветление за четене, йонизатор и др.

Заслужава си да инвестирате средства и по-важно – да намерите място в дома си за инфрачервена кабина. Тя ще бъде мястото, където ще можете да се усамотявате, отдавайки се на пълен релакс. Полезните свойства на инфрачервеното лъчение включват: загряване на тъкани, мускули, кости и стави, увеличаване на притока на кръв и лимфна тъкан в тялото. Инфратерапията помага също за редуциране на телесното тегло.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here