BgWoman Здраве Парфюмите и алергиите

Парфюмите и алергиите

506
0

парфюми и алергииАко ви тече носа, кихате, кашляте или ви сълзят очите, когато носите определен парфюм или сте в близост до хора със същия парфюм, вероятността да получавате алергична реакция е голяма. Всъщност, много хора имат парфюмна алергия, но не им хрумва, че именно избрания от тях аромат е дразнителят, причиняващ алергията.

Често дори лекарите пропускат да включат парфюмите в списъка с потенциалните алергени и лекуват алергията като сенна хрема, хранителна алергия, алергия към домашни любимци и други, но не и от парфюмите.

Според статистиката, сериозен процент от хората правят алергична реакция към един или повече козметични продукти – най-често това са шампоани, слънцезащитни кремове, гримове, ароматни масла, предназначени за грижа за тялото и разбира се – парфюмите… парфюмите и алергиите.

Има хиляди козметични продукти на пазара и трябва да бъдем особено внимателни. Дори и продуктите, на които е отбелязано, че са без аромат, има вероятност да съдържат в основата си компоненти, които неутрализират неприятната миризма.

В действителност всички тези продукти, включително и най-скъпите парфюми, съдържат в различна степен консерванти и съставки, които ги предпазват от развиването на бактерии и гъби, като така се удължава техния търговски живот. Някои от тези съставки може да съдържат висока концентрация на алергени, които не влизат в списъка на разрешените от самата парфюмерийна индустрия.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here