BgWoman За дома Можем ли да измажем комина без помощта на майстор?

Можем ли да измажем комина без помощта на майстор?

481
0

ремонт на коминиТипична част от профила на почти всеки средно статистически нашенец е, че щом едно нещо се намира в неговата къща, то само той и никой друг няма право да му казва как да го направи, поправи и измайстори. Да извика майстор у дома за ремонт на нещо? Та какъв българин и какъв мъж е той тогава? Тази грешно скроена психология и вредна нагласа към света, обаче, понякога може да се окаже доста по-негативна, отколкото можем да си представим.

Не поставяйте в риск себе си!

Качването на покрива и отдаването на ремонтни занятия не е най-безопасното нещо, което да правите през лятната си отпуска. Знам че звучи твърде изкушаващо да спестите хонорара на майстора, но това е рисковано начинание. Всъщност дори и ако къщата ви е съвсем ниска, а покрива изглежда напълно безопасен съществуват известни рискове. В края на краищата, покривът не е направен за да се разхождаме по него, а за да ни предпазва от външната среда. Винаги при качване на покрива съществува опасност човек да залитне, да се спъне и други подобни.

Спестете си време!

Времето за което един добър майстор ще измаже професионално вашия комин най-вероятно ще бъде неколкократно по-малко от това, което бихте заделили вие за да извършите същата работа. Все пак не може да се отрече, че талантът е важен, но колкото и да сте надарени с майсторски умения, все пак професионалистът ви превъзхожда с богатството на опита, който той притежава. За един опитен майстор измазването на комина може да отнеме време, за което да изпиете едно кафе, а след това просто да се порадвате на добре свършената работа.

Качеството – ще го подцените ли?

Може би ще каете, че не е възможно майсторът, за който вие сте поредния клиент да се постарае повече върху вашия покрив, отколкото вие бихте го направили. До колкото това наистина е факт, не отричайте и реалността – за един майстор основата се корени в опита (както вече споменахме горе). Колко опит имате вие в измазването на комини? Колко пъти сте го правили? А сега помислете колко пъти го прави професионалистът. За него това е ежедневие и може да прецени как точно да обработи вашия комин така, че той да запази отличната си форма в продължение на години без да се налага да го ремонтирате отново.

Виж още по темата на https://rusestroy.com/

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here