BgWoman Отслабване Диети Жена свали 40 килограма с кетогенна диета

Жена свали 40 килограма с кетогенна диета

836
0

Вижте невероятната трансформация на Аманда (която не разкрива своята фамилия), благодарение на кетогенна диета. Резултатът е наистина впечатляващ – жената свалила цели 40 килограма за една година.

кетогенна диетаАманда започва диетата през юли 2011 година, когато тежи 100 кг.  Кетогенната диета е диета с високо съдържание на полезни мазнини, умерен прием на протеини и нисък на въглехидрати.  26-годишната дама обявила също и че не е правила никакви физически упражнение през това време.

Диетата на Аманда се състояла основно от яйца, риба, свинско, пилешко, говеждо, зеленчуци и ядки. Самата Аманда пише на сайта на Reddit, че диетата и била хибрид между палео и кетогенна диета.

Кетогенната диета се характеризира с ограничен прием на въглехидрати. В основата на двата вида диети (кетогенната и палео диетата) лежи схващането, че когато запасите на въглехидрати в организма ни се изчерпат, започват да се изразходват мастните залежи.

Въглехидратите се разграждат до глюкоза, която използваме за като енергиен ресурс. При кетогенната диета обаче мазнините се разграждат до мастни киселини и биохимикали, известни като кетони. Кетоните заместват глюкозата като енергиен ресурс.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here