BgWoman Интересно Халогенни фарове или ксенон системи – кои са подходящите осветителни системи за...

Халогенни фарове или ксенон системи – кои са подходящите осветителни системи за Вашия автомобил?

591
0

Масово използваните при производството на автомобили са халогенните фарове. Всъщност те са включени в стандартния пакет и са най-ниския клас светлини, които се поставя при производството на превозни средства. Въпреки това не са малко предимствата им и доста от шофьорите ги предпочитат пред по-модерните варианти. Основния плюс на тези халогенни фарове е тяхната ниска цена. Технологията за производството на халогенни крушки е сравнително опростена и естествено това рефлектира върху тяхната стойност.

Сравнително дълъг е живота на фаровете с халогенни крушки. Производителите гарантират ефективна работа в продължение на 500 часа, като с оглед гарантиране на качеството на всеки един модел, се провеждат редица тестове за издръжливост. Що се отнася до недостатъците на халогенните фарове един от най-съществения е, че с времето и нагряването тези крушки образуват миниатюрни кристали, които няма как да забележите ако не отворите капака на фара. От натрупаните частици крушката се напуква и изведнъж престава да свети. Реално не получавате никакви индикации, че скоро ще се наложи смяна.

При по-новите спортни автомобили като допълнителна екстра се предлагат ксенон системи. Този вид светлини осигурява три пъти по-добра видимост на пътното платно и пътните знаци при нощно шофиране. Излъчваната светлина не изморява и осигурява по-висока безопасност. Що се отнася до това каква е издръжливостта на тази система и колко е ефективна ето и малко технически данни, които ще наклонят везните именно към тези ксенон системи. 40 % по-малко енергия е необходима за да работи безупречно системата.

Крушките монтирани на баласт за ксенон имат уникалната издръжливост от 3000 часа работа, което на практика ги прави почти вечни. Преди да закупите съответната ксенонова крушка е важно тя да е съвместима с вида на баласта, който е в системата за осветление. Има баласти, които изглеждат еднакво, но са предназначени за автоматично или друг тип регулиране на светлините.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here