BgWoman За дома Как да избираме правилно уреди за кухнята

Как да избираме правилно уреди за кухнята

1384
0

Точното подбиране на електроуреди за кухнята ще ви осигури по-приятен престой там и спестени пари от сметки за ток. Когато търсите решение за това какви уреди да си кпите, помислете добре кои са най-важните за вас и кои можете да си купите допълнително. Добре е те да бъдат включени в проекта за обзавеждане на помещението и да им се предвиди най-подходящото място. Също така по-добре е да са вградени, за да се спести място, защото в повечето случаи кухнята се оказва малка.

уреди за кухнята

Разбира се най-важни са хладилникът, фурната и котлоните или цяла печка. В повече случаи у нас практика е в кухнята да се поставя и пералнята, понеже няма друго място и заради водопровода. Все по често домакините си взимат и съдомиялна, защото е по-удобно. Много е важно тези уреди да са с нисък разход на енергия. Избирайте само енергиен клас A, защото това ви гарантира по-икономичен разход на енергия.

Хладилникът е добре да има No Frost система, за да не ви се налага да го размразявате често. Освен това следете за нивото на шум. Има много шумни хладилници. Определено хладилник с фризер Либхер CUP 3221 не е един от тях.

При избора на печка важно е да прецените добре мястото, абсорбацията на пара и дали искате цяла печка или вградена фурна и котлони. Това зависи от особеностите на вашата кухня. Когато избирате имате три варианта: обикновени котлони – плоча, керамичен плот, котлони на газ. Помислете какви трябва да бъдат вашите. Котлоните с керамичен плот се почистват лесно и загряват най-бързо. Ако изберете обикновени котлони, по-добре е да са бързонагряващи. Вариантът с газ е за домакинства, които вече ползват този вид енергия.

Пералнята е добре да пести и ток и вода. Избирайте по-скъп модел, но с никък разход на енергия. Новите модели перални могат да преценят колко вода да използват за дрехите, които сте поставили. По-старите и евтини модели имат само пълен капацитет и половин. В повечето случаи първоначалната инвестиция се изплаща за много кратко време.

За по-малките електроуреди важат същите правила и принципи. Винаги гледайте енергийния клас и преценяйте дали са ви необходими или само ще вложите пари и място за тях. Избирайте водещи марки, защото това е залог за качество. Винаги пазете гаранцията заедно с касовия бон.

Други показатели, по които можете да избирате модела са дизайнът и цветът. Те също са важни, защото оформят цялостния вид на вашата кухня.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here