BgWoman Интересно Как да откажем предложение за работа ?

Как да откажем предложение за работа ?

998
0

отказ от работаПонякога осъзнаваме, че позиция, за която сме кандидатствали просто не е за нас. С тези съвети ще ви помогнем да отказвате подобни предложения без да се налага да си разваляте отношенията с работодателя.

1. Преценете дали не сте заинтересован във въпросната работа или просто харесвате позицията, но не искате да работите в конкретната компания. Взимайки правилното решение ще ви помогне да прецените какво да правите от тук нататък.

2. Бъдете честен ! Не лъжете компанията, ако измислите някоя лъжа относно защо напускате, агенцията или компанията могат да направят проверка и да ви хванат. Така никога няма да ви наемат в бъдеще ако отново кандидатствате там.

3. Благодарете на компанията , че ви предоставя подобна възможност. Важно е да показвате уважение за да запазите добри отношения с фирмата.

4. Бъдете искрен! Ако не се интересувате кажете им го директно , не е нужно да слушате детайлите. Кажете им какво са очакванията ви и дали съвпадат с предлаганите. Ако ще им отказвате предлаганата работа не ги залъгвайте и не им вдъхвайте надежди, че в бъдеще може и да работите за тях.

5 Не показвайте никога негативни емоции.
6 Честен и разумен отказ за предложението. Няма смисъл да скалъпвате някоя лъжа. Просто опитайте да бъдете колкото се може по-откровен.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here