BgWoman Здраве Ароматната вана освобождава от стреса

Ароматната вана освобождава от стреса

595
0

Според психолози, стресът е една от най-големите заплахи за здравето на съвременния човек. Той може да причини редица здравословни проблеми, в това число високо кръвно налягане и сърдечно съдови заболявания.

ароматна вана

Учените предупреждават, че според проучвания стресът е в състояние да се акумулира. Така например, след всеки стрес в ежедневието психиката задейства механизми, които могат да ни помогнат да се възстановим, но за съжаление обикновено следващият стресор се появява твърде бързо и това не ни позволява да възстановим напълно баланса.

Тоест, човешкото тяло може да се справи, стига да не е атакувано от стрес твърде интензивно. За щастие, също както умее да се натрупва, напрежението може и да се разтовари, като за това има най-различни техники.

Сред най-препоръчваните от редица специалисти са терапиите, които включват плуване, минерални бани, спа процедури, сауна и други подобни. Ако нямате нужното време да се отдадете на подобни релаксиращи терапии, то тогава можете да пренесете удоволствието у дома си.

Можете да откриете изключително подходящи продукти за вана, включително ароматна пяна за баня, които съчетават неустоимо ухание на тропически цветя и билки с терапевтичното въздействие топлата вода, покрита с пухкава бяла пяна.

По какъв начин въздейства топлата вана с ароматна пяна?

Въздействието на топлата вана с ароматна пяна е многопластово. На първо място потапяйки се в топлата вода тялото може да се отпусне и да релаксира. Мускулите ще се отпуснат, което ще освободи напрежението от врата, гърба, тила и дори слепоочията. Процедурата е подходяща както при стрес, така и при главоболие. Освен това, горещата вода с която пълните ваната може да ви помогне да се справите по-лесно с дискомфорта, който студеното време през зимата причинява.

Освен, че топлата вода отпуска мускулатурата на тялото, топлата вана има и други предимства. Един чудесен начин за оползотворяване е ползването на ароматната вана с благоуханна пяна като ароматерапия. Въздействието на някои аромати върху човешката психика има доказано благоприятен ефект и помага на хората да се справят с натрупаното напрежение. Така например, аромати като лавандулата могат да ви помогнат да спите по-добре след като излезете от банята.

Ако пък към горещата вана добавите пяна за вана с аромат на мента, то освен стреса ще можете да се борите и срещу настинката, тъй като горещите изпарения с аромат на мента ще прочистят дихателните пътища.

Ако искате да превърнете тази процедура в едно наистина прекрасно преживяване, то тогава бихте могли да запалите и ароматни свещи и да загасите осветлението докато се наслаждавате на една прекрасна отпускаща вечер в благоуханната топла вода.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here